Sfaturi culinare

# pastrare carne la garnita #carne la garnita

Cat timp poti pastra carnea la garnita si in ce conditii. Toata lumea trebuie sa stie asta

In perioada sarbatorilor de iarna carnea la garnita este un fel de mancare preferat de foarte multi oameni. Se prepara usor, insa cat timp poti pastra carnea la garnita si in ce conditii? Toti oamenii isi doresc sa se bucure de gustul ei mult timp.

 

Cat timp poti pastra carnea la garnita si in ce conditii

In trecut, pe vremuri, oamenii nu puneau doar carne de porc la untura, ci si pe cea de vita, de oaie, capra, vanat sau pasare. Untura o pastra foarte bine, iar oamenii o puteau consuma multe luni de cand era pusa in recipiente. Daca este conservata in mod corect carnea la garnita poate rezista cateva luni bune.

Iata cum se prepara si care sunt pasii pentru a te asigura ca va rezista multe luni:

Ai nevoie de trei kilograme de carne proaspata, doua kilograme de carnati, doua kilograme de untura si cate o lingura de sare la kilogramul de untura.

Daca nu ai deja untura prepar-o astfel: taie grasimea si slanina in bucati de 2-3 cm si pune-o intr-o oala pe foc, apoi pune doua cani de apa. Las-o la topit pana cand e gata. Carnea se taie apoi bucati micute si se pune la prajit in untura proaspat pregatita. Procedeaza la fel si cu carnatii. Cand se rumenesc inseamna ca sunt gata. Totul poate dura intr-o o ora jumatate si doua ore.

Cand e gata se asaza in recipiente si se toarna untura in care s-au prajit. Mare atentie sa nu ramana deloc aer intre bucatile de carne si carnati. Astfel se vor pastra mult timp.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare