Cat timp poti pastra carnea la garnita si in ce conditii
In trecut, pe vremuri, oamenii nu puneau doar carne de porc la untura, ci si pe cea de vita, de oaie, capra, vanat sau pasare. Untura o pastra foarte bine, iar oamenii o puteau consuma multe luni de cand era pusa in recipiente. Daca este conservata in mod corect carnea la garnita poate rezista cateva luni bune.
Iata cum se prepara si care sunt pasii pentru a te asigura ca va rezista multe luni:
Ai nevoie de trei kilograme de carne proaspata, doua kilograme de carnati, doua kilograme de untura si cate o lingura de sare la kilogramul de untura.
Daca nu ai deja untura prepar-o astfel: taie grasimea si slanina in bucati de 2-3 cm si pune-o intr-o oala pe foc, apoi pune doua cani de apa. Las-o la topit pana cand e gata. Carnea se taie apoi bucati micute si se pune la prajit in untura proaspat pregatita. Procedeaza la fel si cu carnatii. Cand se rumenesc inseamna ca sunt gata. Totul poate dura intr-o o ora jumatate si doua ore.
Cand e gata se asaza in recipiente si se toarna untura in care s-au prajit. Mare atentie sa nu ramana deloc aer intre bucatile de carne si carnati. Astfel se vor pastra mult timp.