Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #mancare sanatoasa #bucataria indiana #mancare indiana

Bucataria indiana, o inspiratie pentru o masa sanatoasa

Bucataria indiana poate constitui o sursa de inspiratie pentru un regim alimentar sanatos. Bazata in mare parte pe mancaruri vegetariene, bucataria indiana contine preparate hranitoare, aromate si gustoase.


Ingrediente de baza in bucataria indiana


Bucataria indiana are la baza numeroase condimente, ierburi aromatice, legume si fructe.

O masa satioasa poate fi facuta cu orez sau linte. Aceste alimente sunt usor de digerat, dau senzatia de satietate pentru mai mult timp si sunt reprezentative pentru stilul de viata vegetarian.

Un alt element care face bucataria indiana sa fie una benefica pentru sanatate il reprezinta condimentele. Acestea contin antioxidanti, cresc imunitatea, imbunatatesc digestia si reduc simptomele unor afectiuni.

Printre cele mai folosite condimente, disponibile si in Europa, sunt cardamomul, ghimbirul, turmericul, chimionul, scortisoara, cuisoarele, nucsoara, sofranul. Un amestec de 5 sau mai multe condimente, printre care cuisoarele, scortisoara si cardamomum poarta numele de "garam masala".

Ca plante aromatice, in bucataria indiana se folosesc frunze de curry, frunze de menta, patrunjel, coriandru. Plantele aromatice contin vitamine si minerale, au efect antiinflamator si ajuta memoria.


Mancaruri indiene


Un sos indian pe care il poti face cu ingrediente accesibile este raita cu castraveti. Pentru acest preparat, se amesteca iaurul cu menta tocata si se adauga restul ingredientelor: smantana, piperul negru macinat, chimionul macinat, o pasta obtinuta din ghimbir cu usturoi si un castravete ras, fara samburi.

Thoran este un fel de mancare pe baza de orez si condimente. Acest fel de mancare se face cu orez cu bob lung, ceapa, morcov, varza la care se adauga turmeric, sare, ardei iute, suc de lamaie, nuca de cocos si frunze de curry.

Pui Masala este un fel principal cu carne si ceapa la care sunt adaugate plante aromatice si condimente: usturoi, ghimbir, coriandru, ardei iute, chimion, turmeric si mac. Preparatul este inedit prin prezenta nucilor caju si a nucii de cocos.

Iata cateva retete indiene:

Salata cu iaurt si castraveti
Pulpa de miel cu condimente indiene
Mancare cu fasole.

Sursa foto: sultan-balti.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului