Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #mancare chinezeasca #betisoare chinezesti

Betisoarele chinezesti, o placere sau un moft?

Utilizarea betisoarelor chinezesti in locul tacamurilor poate constitui o experienta deosebit de placuta atunci cand stapanesti aceasta metoda. Daca ai admirat vreodata acele mici linguri de ceramica alba pentru aperitive, daca ai savurat ceaiul aromat intr-o ceainarie speciala, unde ai fost servit cu un set special pentru ceai, atunci stii sa te bucuri de viata si sa incerci lucruri noi. Ofera-ti aceeasi satisfactie invatand sa folosesti betigasele, pentru propria ta placere si nu neaparat pentru a fi la fel de indemanatic precum ceilalti.
 

De ce sa folosesti betisoarele chinezesti
 

Multi considera ca mancatul cu aceste betisoare este un pur moft al celor care nu sunt de origine asiatica dar vor sa epateze in anumite situatii in societate. Cu toate ca exista astfel de persoane, mancatul in sine cu aceste instrumente nu implica nimic condamnabil.

Multa lume cand se intoarce dintr-o vacanta reusita incepe sa pregateasca acasa acele mancaruri pe care le-a savurat in calatorie sau foloseste in viata de zi cu zi obiecte cumparate din acea tara, la care inainte nu s-ar fi gandit niciodata. Daca poti sa te bucuri de un set de ceai din ceramica japoneza pe care il testezi intr-o ceainarie, se poate sa-ti achizitionezi si tu asa ceva. Din acel moment, banala cana de ceai va fi inlocuita de ceasca minunat pictata din care bei cu placere. Betele chinezesti pot oferi aceeasi satisfactie, daca le gasesti interesante.
 

Invata sa folosesti betisoarele
 

Cumpara o pereche de betisoare chinezesti si exerseaza acasa. Poti exersa cu bucati de carne si de legume, cu fructe, paste etc. Daca nu reusesti sa le tii corect, leaga-le cu un elastic de cauciuc in partea de sus. In timp vei prinde dexteritate si vei putea renunta la elastic.

Respecta eticheta. La fel ca tacamurile obisnuite, si betigasele au regulile lor de folosire la masa. Betigasele nu se folosesc pentru a infige mancarea in ele ci pentru a o prinde precum un cleste. Varfurile nu se sug niciodata, chiar daca au resturi de mancare pe ele. Betisoarele nu se infig vertical in orez niciodata, aceasta fiind o procedura funerara de oferire a hranei sufletului mortilor. Cand se aseaza pe masa, betisoarele trebuie asezate unul langa altul si nu crucis.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete