1. Foloseste mai multe tipuri de cartofi
Daca obisnuiesti sa folosesti un singur tip de cartofi pentru prepararea piureului, renunta la acest obicei. Foloseste in proportii egale atat cartofi albi cat si cartofi rosii.
2. Spala cartfii foarte bine
Chiar daca ii speli inainte de a-i curata de coaja, este foarte important sa-i mai speli si dupa ce ii tai cubulete. Cartofii de spala in doua, trei ape, pana cana aceasta devina limpede.
3. Pune cartofii la fiert, in apa rece
Catofii nu se pun la fiert in momentul in care apa clocoteste. Pune-i de la inceput in vasul cu apa si lasa-i in acesta pana sunt bine fierti. Daca pui cartofii la fiert in apa clocotita, acestia se vor prepara mult prea repede la suprafata si vor ramane cruzi in interior.
ATENTIE! Nu uita sa adaugi si una, doua lingurite de sare in timp ce acestia fierb.
4. Scurge cartofii foarte bine
In momentul in care acestia s-au fiert, pune-i la scurs intr-o sita. Asteapta pana in momentul in care cartofii sunt bine scursi, apoi pune-i in vasul in care urmeaza sa prepari piureul.
5. Adauga untul topit si laptele cald
Pentru a obtine un piure perfect este foarte important sa adaugi untul topit si laptele caldut. In acest fel piureul iese cremos si pufos. La final asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Sursa foto: maxpixel.net