Cum poti prepara un piure cremos
Cand pui la fiert cartofii pentru un piure cremos tine cont de un sfat important de la cele mai pricepute gospodine. Alege cei mai buni si frumosi cartofi. De asemenea, este foarte important sa tii cont de timpul de fierbere si de cantitatea de lapte si unt pe care o adaugi atunci cand pregatesti piureul. Nu uita apoi de sare si pier sau alte condimente care iti plac tie.
Pentru a obtine un piure cremos, sfaturi celor mai priceputi bucatari este sa alegi cartofi noi albi deoarece au mai mult amidon si o textura mai ferma.
Pentru a te asigura ca nu raman bucati de cartofi, iar piureul are o consistenta spumoasa si fina, foloseste un zdrobitor de cartofi sau un mixer de mana. Secretul pe care toate gospodinele il pastreaza cu sfintenie este sa adaugi doi catei de usturoi in oala cu apa in care ai pus cartofii la fiert. Acest truc ajuta ca piureul sa aiba o aroma speciala. Pot fi adaugate, de asemenea, si doua crengute de cimbru.
Mare atentie la apa si temperatura laptelui!
O greseala frecventa este de a pune cartofii la fiert deja in apa fierbinte. Acest lucru va face ca marginile sa se gateasca mult prea mult, iar miezul cartofilor sa ramana crud. Bucatile de cartofi trebuie sa se fiarba in acelasi timp, la aceeasi temperatura.
Nu uita sa adaugi sare in apa in care ai pus cartofii la fiert, fiind cel mai important ingredient de bucatarie care ofera un gust deosebit oricarui preparat.
Nu pune laptele rece peste cartofii fierti! Din aceasta cauza cartofii se racesc. Incalzeste putin laptele inainte de a-l pune in piure.
Cand este gata, piureul poate fi servit ca garnitura sau ca atare.