Sfaturi culinare

#preparare piure #retete piure #piure de cartofi #piure

Asa poti prepara cel mai gustos si mai pufos piure de cartofi. Ingredientele secrete pe care trebuie sa le adaugi in acesta

Cartofii se afla in topul alimentelor preferate de romani. Aceasta leguma poate fi gatita in mai multe feluri, astfel ca te poti bucura de mai multe garnituri, in functie de preferintele tale din acea zi.

Cum poti prepara un piure cremos

Cand pui la fiert cartofii pentru un piure cremos tine cont de un sfat important de la cele mai pricepute gospodine. Alege cei mai buni si frumosi cartofi. De asemenea, este foarte important sa tii cont de timpul de fierbere si de cantitatea de lapte si unt pe care o adaugi atunci cand pregatesti piureul. Nu uita apoi de sare si pier sau alte condimente care iti plac tie.

Pentru a obtine un piure cremos, sfaturi celor mai priceputi bucatari este sa alegi cartofi noi albi deoarece au mai mult amidon si o textura mai ferma.

Pentru a te asigura ca nu raman bucati de cartofi, iar piureul are o consistenta spumoasa si fina, foloseste un zdrobitor de cartofi sau un mixer de mana. Secretul pe care toate gospodinele il pastreaza cu sfintenie este sa adaugi doi catei de usturoi in oala cu apa in care ai pus cartofii la fiert. Acest truc ajuta ca piureul sa aiba o aroma speciala. Pot fi adaugate, de asemenea, si doua crengute de cimbru.

Mare atentie la apa si temperatura laptelui!

O greseala frecventa este de a pune cartofii la fiert deja in apa fierbinte. Acest lucru va face ca marginile sa se gateasca mult prea mult, iar miezul cartofilor sa ramana crud. Bucatile de cartofi trebuie sa se fiarba in acelasi timp, la aceeasi temperatura.

Nu uita sa adaugi sare in apa in care ai pus cartofii la fiert, fiind cel mai important ingredient de bucatarie care ofera un gust deosebit oricarui preparat.

Nu pune laptele rece peste cartofii fierti! Din aceasta cauza cartofii se racesc. Incalzeste putin laptele inainte de a-l pune in piure.
Cand este gata, piureul poate fi servit ca garnitura sau ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare