Iata cateva trucuri cate te vor ajuta sa alegi un pepene bine copt, zemos si dulce.
Atentie la coaja. Coaja pepenelui trebuie sa fie intacta si lucioasa. Nu trebuie sa aiba zharieturi sau lovituri si cu atat mai putin nu trebuie sa aiba dop.
Forma pepenelui. Forma pepenelui trebuie sa fie simetrica – fie ovala, fie rotunda. Nu cumpara niciodata un pepene deformat.
Pata galbena. Toti pepenii care se coc in mod natural trebuie sa aiba o pata galbena pe o parte. Aceasta se formeaza in locul in care pepenele sta pe pamant. Daca pata lipseste, sau este alba ori usor verzuie, inseamna ca pepenele a fost cules inainte de a se coace.
Examineaza codita. Codita pepenelui trebuie sa fie verde si sa nu prezinte urme de umezeaza. In cazul in care pepenele are codita uscata, fie a fost cules inainte de a se coace, fie este vechi si nu mai este bun de consum.
Bate-n pepene! Acest lucru nu este un obicei care te fereste de ghinioane, precum batutul in lemn. Doar iti ofera informatii despre pepene. Daca bati in pepene si suna a gol, inseamna ca este copt si bun de consum. Daca nu suna a gol, mai bine alegi altul.