Sfaturi culinare

#alegere pepene #pepene

Asa poti alege cel mai bun pepene rosu! Sfaturi de care sa tii cont

Pepenele rosu este fructul preferat al sezonului. Stii insa cum sa alegi corect un pepene pentru a te asigura ca ajungi acasa cu un fruct numai bun pentru consum?

Iata cateva trucuri cate te vor ajuta sa alegi un pepene bine copt, zemos si dulce.

Atentie la coaja. Coaja pepenelui trebuie sa fie intacta si lucioasa. Nu trebuie sa aiba zharieturi sau lovituri si cu atat mai putin nu trebuie sa aiba dop.

Forma pepenelui. Forma pepenelui trebuie sa fie simetrica – fie ovala, fie rotunda. Nu cumpara niciodata un pepene deformat.

Pata galbena. Toti pepenii care se coc in mod natural trebuie sa aiba o pata galbena pe o parte. Aceasta se formeaza in locul in care pepenele sta pe pamant.  Daca pata lipseste, sau este alba ori usor verzuie, inseamna ca pepenele a fost cules inainte de a se coace.

Examineaza codita. Codita pepenelui trebuie sa fie verde si sa nu prezinte urme de umezeaza. In cazul in care pepenele are codita uscata, fie a fost cules inainte de a se coace, fie este vechi si nu mai este bun de consum.

Bate-n pepene! Acest lucru nu este un obicei care te fereste de ghinioane, precum batutul in lemn. Doar iti ofera informatii despre pepene. Daca bati in pepene si suna a gol, inseamna ca este copt si bun de consum. Daca nu suna a gol, mai bine alegi altul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului