Sfaturi culinare

#alimente gatite air fryer #air fryier #alimente

Alimente pe care sa nu le gatesti niciodata in air fryer

Aparatele air fryer pot imita rezultatele prajirii cu aer cald intens si doar cateva picaturi de ulei. Cu aceasta alternativa mai sanatoasa, nu trebuie sa mai iesiti in oras pentru diferite preparate. Dar pentru ca puteti gati atat de multe alimente intr-o friteuza cu aer, cu materiale usor de folosit, precum folia sau hartia pergament, poate va intrebati: Ce nu poti gati intr-o friteuza cu aer (air fryer)? Nu toate alimentele sunt potrivite pentru acest aparat din bucatarie.

Verdeturi proaspete

Frunzele verzi, cum ar fi spanacul, se vor gati neuniform, deoarece aparatul foloseste aer foarte cald. Este foarte usor sa ardeti de acest fel. Atunci cand alegeti legumele pe care sa le gatiti in friteuza cu aer, optati pentru cele care au o anumita greutate, cum ar fi broccoli si dovlecei. Cipsurile de varza pot avea succes si daca acoperiti varza in suficient ulei. In cele din urma, expertii spun ca legumele congelate sunt calea de urmat atunci cand vine vorba de friteuza cu aer, deoarece acestea retin mai multa umiditate de la gheata. Acesta este doar unul dintre acele fapte alimentare la care poate nu v-ati gandit inainte.

Branza

Cui nu i-ar placea sa faca instantaneu niste branza prajita pentru a se infrupta din ea? Din nefericire, deoarece friteuza cu aer nu prajeste cu adevarat alimentele, branza plasata inauntru fara un fel de invelis se va topi intr-o balta si va crea o mizerie pe care nu doriti sa o curatati. Cu exceptia cazului in care nu scotociti prin raionul de congelare pentru niste bete de mozzarella congelate, nu va iesi nicio branza prajita din friteuza dvs. cu aer.

Hamburgeri

Prajitoarele cu aer nu sunt concepute pentru a praji carnea rosie, mai ales daca va plac hamburgerii facuti mediu. Desi este nevoie de un timp destul de scurt pentru ca o friteuza cu aer sa gateasca interiorul carnii pana la o temperatura medie, exteriorul burgerului nu se va rumeni la fel de repede. Daca va place carnea rosie si suculenta, un air fryer nu ii va da acea carbonizare care sa o echilibreze.

Popcorn

Inainte de popcornul cu microunde si de pungile de floricele de porumb ambalate si prefabricate, oamenii trebuiau sa adauge boabe si ulei intr-o oala pentru a obtine floricele de casa. Un air fryer poate parea similar cu o oala inchisa, dar o friteuza cu aer nu se incalzeste de obicei suficient de tare pentru a face popcorn. O friteuza cu aer se afla de obicei intre 180 si 200 de grade Celsius, dar este nevoie de o temperatura intre 250 – 270 de grade Celsius pentru ca floricelele de porumb sa explodeze.

  FOTO: philips.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului