Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #tort #preparare tort #reparare reteta tort

Ai gresit reteta unui tort? 4 trucuri cu care ii repari instantaneu gustul si aspectul

Ai pus ochii pe o reteta de tort si te-ai hotarat sa o pui in practica, dar dupa ce ai inceput sa o prepari, ti-ai dat seama ca ceva nu este in regula? Nu intra in panica si nu te grabi sa arunci totul la cos! Exista cateva trucuri care pot repara aproape orice reteta de tort si care reusesc sa ii ofere gustul senzational si aspectul fermecator pe care oricine le asteapta de la un astfel de tort!

1. Insiropeaza intotdeauna blatul

Daca nu vrei ca blatul tortului sa aiba aspectul uscat si gustul inecacios, insiropeaza-l de fiecare data, chiar daca in reteta ta nu se precizeaza acest pas. Nu intotdeauna cremele din retete reusesc sa inmoaie suficient blatul, de aceea, este bine sa ai un plan de rezerva. Incearca siropuri aromate cu vanilie, rom sau sampanie ori lichioruri savuroase din fructe.

2. Acopera-l cu nuci, fulgi de cocos sau bombone

Daca nu reusesti sa intinzi perfect glazura pe tort, pentru a capata aspectul fin si rafinat pe care il vezi in reviste, nu te impacienta. Scapa din incurcatura acoperind glazura imperfecta cu cacao, nuci, fulgi de cocos sau alte toppinguri gustoase care ii pot oferi o "fata" atractiva si eleganta. In acest fel, scapi de grija urmelor inestetice lasate de glazura sau frisca.

3. Adauga straturi generoase de fructe

Daca ai constatat ca nu ai o crema interesanta cu care sa umpli blatul ori simti ca gustul acesteia este cam "sarac" in arome, atunci apeleaza intotdeauna la un truc vechi, dar de mare succes, care va oferi un plus de savoare desertului: fructele strecurate printre feliile de blat si crema.

4. Imbraca-l in martipan

Daca vrei sa oferi tortului tau un aspect cu adevarat extravagant si sa-ti impresionezi invitatii, mergi intotdeauna pe mana martipanului. Modeleaza pasta cu ajutorul fainii sau zaharului pudra, intinde-o cu sucitorul, apoi aplic-o usor pe suprafata tortului, avand grija sa nu patrunda aerul. Chiar daca se formeaza bule de aer, nu te impacienta. Apeleaza la un ac sau o scobitoare, pentru a gauri bula si a scoate aerul, apoi modeleaza din nou suprafata. Decoreaza-l cu cateva floricele sau alte figurine din martipan colorat (nuantat cu ajutorul colorantului alimentar) si vei obtine decorul de revista pe care-l doresti.

Sursa foto: Youqueen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare