Sfaturi culinare

# gatire alimente #alimente #imbolnavire

Ai gatit aceste alimente? Daca nu le termini, arunca-le! Te pot imbolnavi grav

De cele mai multe ori oamenii au tendinta sa gateasca pentru mai multe zile. In acest fel au mai mult timp liber si nu trebuie decat sa-si incalzeasca mancarea si sa o consume. Insa, exista cateva alimente pe care nu trebuie sa le consumi niciodata a doua zi, deoarece te pot imbolnavi grav. Iata care sunt acestea:

 

Orezul – orezul crud retine spori de mucegau si bacterii daunatoare. Cand nu este gatit suficient, acestea nu sunt distruse in totalitate. Cu cat este pastrat mai mult timp, cu atat bacteriile se vor inmulti. Orezul nu trebuie lasat sa stea la temperatura camerei mai mult de o ora, iar reincalzitul nu ajuta la distrugerea bacteriilor. 

Ulei vegetal – reincalzirea uleiului vegetal este un adevarat pericol pentru sanatate. Conumand ulei reincalzit te expui bolilor de inima, atacului cerebral si cancerului.

Legume – daca legumele gatite sunt depozitate la temperaturi de peste patru grade, nu mai sunt bune pentru consum a doua zi. Fie le congelezi, fie le consumi imediat.

Spanacul, telina si sfecla contin nitrati in cantitati mari care lasati la temperaturi nefavorabile se tranforma in nitriti. Acestia sunt asociati cu boli de sange, dureri de cap, oboseala si atacuri cerebrale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare