Sfaturi culinare

# fierbere paste #zeama de lamaie #apa #paste

Ai fiert pastele gresit pana acum! De ce trebuie sa pui o lingura de zeama de lamaie in apa

Pana acum ai fiert pastele gresit, sustin expertii! Daca vrei sa obtii rezultate perfecte trebuie sa adaugi zeama de lamaie in apa in care fiebi pastele.

 

Profesorul de Gastronomie Moleculara la USAMV Cluj, Dan Vondnar, recomanda adaugarea unei linguri de zeama de lamaie in apa in care fiebi pastele.

Acest truc ajuta ca textura pastelor sa ramana “neteda si placuta” dupa fierbere, sustine profesorul, pe pagina de Facebook dedicata proiectului sau “Stiinta cu sare si piper”.

“Este indicat sa adaugam o lingura de zeama de lamaie atunci cand fierbem pastele? Fierberea pastelor intr-o apa acidifiata prin adaugarea unei linguri de zeama de lamaie sau de otet, pastreaza textura pastelor neteda si placuta, chiar si dupa gatire. Intr-o apa cu pH de 6 proteinele sunt neutre din punct de vedere electric, aspect care faciliteaza recombinarea aminoacizilor rezultand o retea proteica eficienta care incorporeaza moleculele de amidon, iar in acest fel pastele nu vor fi lipicioase”, scrie profesorul pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete