Sfaturi culinare

# branzeturi italiene #branza

Afla care sunt cele mai iubite 7 tipuri de branzeturi italiene

Cu totii am auzit de mozzarella si parmesan si cu siguranta stii ca Italia este renumita pentru varietatea de branzeturi italiene pe care le produce dar si pentru gustul lor unic.

Branzeturile italiene acompaniaza cu succes  de cele mai multe ori  un pahar de vin de aceeasi calitate si dau viata unor deserturi cu totul savuroase.

Branzeturile produse în Italia variaza mult atat ca duritate sau textura si sunt ideale atat pentru consumul de sine statator cat si pentru gatit. Iata o lista cu cele mai renumite si iubite branzeturi pe care se merita sa le gusti si tu.

Mozzarella

Un tip de branza extrem de cunoscut este produsa din lapte de bivolita. Mozzarella este o branza semi moale care se foloseste în special pentru pizza, lasagna, la salate sau langa felii de rosiii si ulei de masline.

Gorgonzola

O branza usor de recunoscut pentru nervurile ei albastre, se produce din lapte de vaca si poate fi atat dulce cat si picanta. Aceasta din urma mai este denumita si Naturale, Montagna sau Mountain. Gorgonzola este perfecta a fi folosita în etapa finala a gatitul, atat pentru orez sau paste cat si pentru sosuri.

Parmegiano -Regiano

Cunoscut sub numele de Parmesan este o branza cu un gust intens si  poate fi gasit si sub forma de fulgi. Aceasta se produce în Parma dar si în alte parti ale Italiei si este denumita a fiind ”Regele branzeturilor” datorita gustul sau unic si inconfundabil.

Pecorino

Pecorino este facut din lapte de oaie se refera de fapt la mai multe tipuri de branza de acest fel. Unul dintre cele mai cunoscute este Pecorino Romano, cu o textura mai dura si sarata. Si aceasta, ca si parmezanul poate fi folosita deasupra peste paste sau salata si poate înlocui cu succes parmezanul daca gustul acestuia ti se pare prea intens.  Celelalte 2 variante ale ei sunt Pecorino Sardo si Percorino Toscano.

Mascarpone

Recunoscuta ca fiind branza de baza în prepararea Tiramisului, este o branza cu gust bogat de culoarea alb laptoasa. Usor de întins se foloseste în special pentru deserturi, înlocuitor de unt sau la îngrosarea anumitor mancaruri precum risotto.

Ricotta

O branza cu aspect alb cremos are un gust dulceag iar textura sa poate varia în functie de tipul de lapte folosit. Aceasta este produsa din zerul de la productia branzeturilor mai tari. Ricotta este o branza cu un termen scurt de valabilitate, în general.

Bel Paese

O branza semi moale din lapte de vaca, este foarte asemanatoare cu renumita branza Camembert.  Se foloseste ca si gustare împreuna cu fructe uscate sau proaspete dar si pentru deserturi, topit sau pizza.

FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare