Sfaturi culinare

#gatit acasa #gatit

7 motive foarte bune ca sa gatesti acasa

Gatitul a devenit o activitate pe care o facem din ce in ce mai rar pentru ca de cele mai multe ori nu gasim timpul necesar pentru asta. Dar exista si oameni carora pur si simplu nu le place sa gateasca iar motivele pot fi combatute foarte simplu.

 

Acum este mai usor ca niciodata sa gatesti si sa faci o placere din asta, pentru ca pe langa miile de retete ingenioase pe care le gasesti pe tot internetul, ai posibilitatea de a te folosi de ustensile profesionale de pe Maranc.ro sau diferite electrocasnice care iti usureaza mult timpul de pregatire a retetelor.

Placerea de a crea in bucatarie vine si din faptul de a te folosi de ustensile si aparatura care sa ajute si sa iti scurteze timpul petrecut in bucatarie in timp ce te vei bucura de rezultate ca la restaurant.

Cu toate ca mancatul in oras este o idee excelenta de a te hrani, gatitul acasa iti poate aduce foarte multe beneficii de care te poti bucura impreuna cu cei dragi.

Deci iata ce beneficii ai daca alegi sa gatesti acasa.

1. Ai control asupra ingredientelor

Atunci cand alegi sa mananci la restaurant nu stii exact ce cantitati din anumite ingrediente s-au folosit si nici ce fel de ingrediente.

Atunci cand tu gatesti, vei folosi doar ingrediente de calitate si vei stii exact ce contine preparatul tau, ce cantitate de sare sau de grasime are si vei putea manca mult mai sanatos.

In plus, atunci cand iti place mai mult un anume ingredient il poti folosi in orice cantitate iti doresti.

2. Poti controla dimensiunea portiilor

La un restaurant s-ar putea sa primesti o portie prea mare sau prea mica pentru stilul tau normal de a manca, ceea ce te poate dezechilibra. Fie mananci prea mult fie nu te saturi.

Acasa insa, tu stii care este portia cea mai potrivita pentru tine, in asa fel incat sa te simti perfect, nici prea satul nici flamand.

3. Este mai usor sa te tii de o dieta

In cazul in care ti-ai propus sa tii o dieta, fie ca este una sanatoasa, fie una pentru slabit, fara gluten sau vegana, atunci cand mergi la un restaurant nu vei gasi de fiecare data un sortiment mare din care sa alegi sau anumite restaurante nici nu au in meniu unele optiuni.

Insa atunci cand alegi sa gatesti tu, te poti inspira de pe internet pentru prepararea oricarei reteta fara a fi nevoit sa faci vreo concesie.

4. Cheltui mai putin

O masa in oras te poate costa destul de mult iar daca este sa calculezi pretul pentru mesele tale zilnice ori pretul fiecarei mese, s-ar putea sa ajungi la un cost incredibil.

Cu toate ca unele ingrediente sunt mai scumpe, atunci cand gatesti acasa, ai parte de o cantitate mult mai mare de mancare si poti manca de cel putin 2 ori din ea, ceea ce te va ajuta sa reduci din costuri.

5. Iti poti planifica meniurile

Corpul nostru are nevoie de multe vitamine si nutrienti pentru a functiona in mod normal iar atunci cand ii aducem in fiecare zi aportul necesar de care are nevoie din fiecare dintre acestea, ne vom alege nu doar cu sanatate ci si cu o stare de bine incredibila.

Asadar, atunci cand gatesti acasa iti poti planifica meniurile in asa fel incat sa cuprinzi tot ce are nevoie corpul tau dar si sa gatesti variat in fiecare zi. In timp ce la restaurant meniul ramane acelasi, acasa ai mii de optiuni pe care le poti prepara chiar tu.

6. Ai parte de momente frumoase

Unele dintre cele mai frumoase momente este sa gatesti impreuna cu cei dragi. Atunci cand fiecare isi aduce contributia la meniul care urmeaza sa fie gustat de toti ai casei, parca si gustul este mult mai delicios.

In plus, puteti face din gatit un moment distractiv si ii poti invata pe cei dragi anumite trucuri in bucatarie.

7. Gatesti mancarurile favorite

Daca ai o familie cu mai multi membri s-ar putea sa ie greu sa gasiti un restaurant care sa va fie pe plac tuturor. Insa atunci cand gatesti acasa le poti gati reteta pe care stii ca o iubesc cu totii.

Cu siguranta aveti una. Deci iti va fi mult mai usor sa multumesti pe toata lumea si sa iti arati iubirea si dragul pentru ei, gatind.

FOTO: unsplash.com/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare