Sfaturi culinare

# greseli culinare #alimente blender #blender #greseli #folosire blender

7 alimente pe care sa nu le adaugi niciodata in blender

Blenderul este un aparat extrem de util in bucatarie, care iti permite sa realizezi diverse amestecuri pentru variate tipuri de mancare. Insa, in timp ce anumite alimente sunt ideale pentru a fi amestecate cu blenderul, exista si o lista de alimente care ar putea sa iti distruga aparatul.

Iata asadar care sunt cele sapte tipuri de alimente pe care nu trebuie sa le adaugi in blender.

1. Nuci

Nucile, alunele sau alte alimente la fel de tari, precum boabele de cafea sau de cacao, nu trebuie introduse in blender. Exista posibilitatea ca acestea sa nu se amestece deloc, sa blocheze lama sau, daca motorul si lama vor fi suficient de puternice pentru a le amesteca, vei obtine o pasta lipicioasa si groasa. Cel mai indicat este ca astfel de alimente sa le introduci intr-o rasnita.

2. Verdeturi la temperatura camerei

Sucurile naturale au multiple beneficii pentru sanatatea ta, iar cele obtinute din verdeturi sunt destul de frecvent realizate in ultima perioada. Ai grija insa sa nu adaugi astfel de verdeturi cu frunze verzi in blender daca acestea se afla la temperatura camerei deoarece motorul blenderului ii poate oferi cu usurinta sucului tau o culoare maro.

Pentru a mentine o culoare naturala a sucului, introdu verdeata in congelator timp de aproximativ cinci minute inainte de a o adauga in blender.

3. Fructe prea inghetate

Cu siguranta cateva ingrediente de baza atunci cand creezi smoothie sunt fructele congelate. Cu toate ca sunt delicioase si usor de preparat, trebuie sa eviti sa le introduci in blender atunci cand sunt complet inghetate. Acest lucru poate duce la obtinerea unui smoothie plin de cocoloase sau poate provoca fisuri ale lamelor aparatului.

In schimb, poti lasa fructele in frigider sa se dezghete usor sau le poti pune intr-o punga pe care sa o introduci intr-un castron cu apa.

4. Alimente cu oase

Cu toate ca pare un aspect evident, exista numeroase persoane care nu verifica cu atentie bucatile de pui sau de peste atunci cand le adauga in blender. Astfel, in cazul in care iti doresti sa faci chiftelute sau diverse tipuri de gustari, asigura-te ca indepartezi toate oasele din carne.

5. Rosii uscate la soare

Rosiile uscate la soare pot fi introduse in blender doar in cazul in care folosesti un aparat nou, de inalta performanta. In caz contrar, textura acestora poate bloca blenderul. Pentru a le amesteca in conditii de siguranta, le poti inmuia in apa inainte de a le introduce in aparat.

6. Cartofi

In cazul in care vei amesteca prea mult cartofii sau alte legume asemanatoare ca textura, vei obtine o pasta tare si care nu va fi foarte placuta la gust. Din acest motiv este indicat sa eviti sa introduci cartofii direct in blender atunci cand vrei sa faci piure.

7. Lichide extrem de fierbinti

Daca vei adauga lichide foarte fierbinti in blender, exista posibilitatea ca aburul sa provoace o explozie a amestecului. Acest lucru poate cauza nu doar o mizerie majora in bucatarie, ci si arsuri ale pielii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete