1. Foloseste naut uscat
Desi este mai usor si la indemana sa prepari humusul din naut la conserva, se pare ca este mai savuros daca folosesti cereale uscate si fierte, chiar daca asta inseamna sa petreci ceva mai mult pregatindu-l. Nautul trebuie spalat, lasat in apa, sa se inmoaie, peste noapte, si apoi fiert.
2. Paseaza nautul cat este fierbinte
Daca vrei ca pasta de humus sa-ti iasa fina si gustoasa, paseaza nautul cat este fierbinte. Cu cat sta mai mult sa se raceasca, cu atat boabele tind sa se intareasca si sa fie mai greu de pasat, riscand ca pasta sa iasa cu cocoloase.
3. Asezoneaza humusul cand s-a racit
Nu face greseala pe care o fac multi, de a condimenta sau asezona humusul atunci cand este fierbinte sau cald, intrucat gustul poate fi inselator. Humusul se condimenteaza cu sare, usturoi si alte mirodenii abia cand este rece sau caldut.
4. Foloseste condimente proaspete
Usturoiul si lamaia sunt doua dintre ingredientele de baza din humus, insa multa lume prefera sa le inlocuiasca cu variante ceva mai practice: praf de usturoi sau sare de lamaie. Nu face greseala de a strica gustul acestui preparat oriental cu mirodenii artificiale. Foloseste intotdeauna usturoi proaspat zdrobit si zeama de lamaie in condimentarea humusului!
5. Adauga apa si ulei de masline
Apa ajuta humusul sa fie mai cremos, iar uleiul ii ofera o finete aparte. Insa ceea ce nu stii este ca aceste doua ingrediente banale ajuta si la sfaramitarea mai rapida a cocoloaselor sau la omogenizarea pastei, atunci cand nu ai robot de bucatarie sau mixer pentru a zdrobi nautul.
6. Lasa humusul sa se "odihneasca" peste noapte
Nu consuma humusul imediat dupa ce l-ai preparat. Daca vrei sa te bucuri de un gust autentic si de o aroma cu adevarat savuroasa, lasa humusul gata preparat la frigider cel putin cateva ore, pentru ca aromele sa se intrepatrunda intre ele.
Sursa foto: pitalite.co