Sfaturi culinare

#alimente congelate #congelator

6 alimente care sunt perfecte congelate. Nu te-ai fi gandit niciodata

De cate ori nu ti se intampla sa arunci alimente pentru ca se altereaza sau pentru ca ai cumparat prea multe si nu le-ai consumat. Ei bine, nu este cazul sa mai faci acest lucru. Multe legume, fructe si chiar ierburi aromatice, sunt perfecte congelate. Iata sase astfel de alimente la care nu te-ai fi gandit ca pot fi congelate. 

 

1. Avocado

Daca nu planuiesti sa servesti tot avocado pe care l-ai cumparat, il poti taia cubulete sau felii si il poti pune in congelator. Avocado se pastreaza perfect in congelator. Il poti folosi cu succes apoi pentru guacamole sau pentru diverse sosuri. Iar daca ai facut deja guacamole si ai facut prea mult, il poti congela. Se pastreaza la fel de bine.

2. Banane

Ai cumparat prea multe banane si nu le-ai consumat? Le poti congela. Taie-le felii si pune-le in congelator. Le poti portiona pentru a le socate si folosi pentru un smoothie sau chiar pentru a face o inghetata delicioasa. Ori le poti folosi apoi intr-un terci de ovaz. Oricum ar fi, gustul va fi perfect.

3. Fructe de padure

Nu conteaza daca sunt capsune, afine, zmeura sau mure - toate fructele de padure se congeleaza bine. Acest lucru este deosebit de util avand in vedere cat de scurt este sezonul in care acestea se coc si sunt bune de consum.

4. Ghimbir

Daca iti place ghimbirul proaspat, dar folosesti putin si nu vrei ca restul sa se strice, cel mai bine este sa il congelezi. Termenul de valabilitate al acestuia, daca este congelat corespunzator, va trece de sase luni. In plus, va fi mult mai usor de ras dupa ce este dezghetat decat proaspat. 

5. Struguri

Desi congelarea castravetilor, a salatei si a pepenelui nu este recomandata, strugurii, care sunt, de asemenea, in mare parte apa, se congeleaza foarte bine. De fapt, sunt o gustare excelenta cat timp sunt inca inghetati.  

6. Ierburi aromatice

Daca iti place sa cultivi propriile ierburi aromatice, le poti pastra la congelator. In acest fel te vei putea bucura de ele si in sezul rece. Patrunjel, busuioc, oregano, marar, patrunjel, salvie, rozmarin si cimbru, toate se pot congela. Patrunjelul si mararul pot fi tocate marunt si portionate ca pentru o mancare. Se pot congela ca atare in pungute. Ierburile aromatice pot fi congelate in cuburi de gheata, adaugand peste ele unt sau ulei de masline. Dupa ce ingheata se scot si se ambaleaza individual sau se pun in cutii cu folie de aluminiu intre pentru a nu se lipi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului