Sfaturi culinare

# retete supa #supa #sfaturi culinare

5 supe gustoase cu linte pentru sezonul rece

Lintea este un aliment sanatos, bogat in proteine vegetale, vitamine si minerale. In sezonul rece, lintea asigura o masa hranitoare, la un pret mic. In zilele friguroase de iarna, foloseste lintea in supe calde si gustoase, care furnizeaza nutrientii necesari pentru un sistem imunitar puternic.

Iata 5 supe gustoase pe baza de linte, potrivite pentru sezonul rece:


1 Supa de linte cu legume

O reteta clasica de supa de linte este cea cu legume. Incinge 2 linguri de ulei de masline extravirgin intr-o tigaie si soteaza un minut o ceapa taiata. Adauga in tigaie un morcov maruntit si o tulpina de telina taiata bucati, lasandu-le pe foc 2 minute.

Pune in tigaie o cana de linte spalata si scursa, o foaie de dafin si 6 cani de supa. Poti folosi supa de legume, de pui sau de vita. Adauga putin piper negru si lasa la fiert pana da in clocot. Fierbe apoi supa aproximativ jumatate de ora.


2 Supa de linte cu usturoi

In sezonul rece, fa o supa de linte cu usturoi pentru toate gusturile. Pune cativa catei de usturoi intr-o tigaie cu ulei de masline si lasa-i pe foc 1-2 minute, pana se inmoaie si isi elibereaza aroma. Adauga lintea si supa si fierbe pana cand boabele de linte sunt patrunse bine. Poti lasa aceasta supa ca atare sau o poti face piure intr-un blender.


3 Supa de linte cu rosii uscate

Rosiile uscate, facute in casa, au o aroma deosebita si pot fi folosite in sezonul rece la diverse preparate, de la aperitive la feluri principale. Pune intr-o tigaie 2 linguri de ulei de masline, jumatate de cana de rosii uscate si 1 lingura de usturoi tocat. Lasa pe foc 1-2 minute, apoi adauga lintea si supa. Fierbe supa ca in reteta clasica.


4 Supa de linte cu bacon sau carnati

In sezonul rece, organismul are nevoie de mai multa energie. Supa de linte cu bacon sau carnati este un preparat consistent, potrivit pentru un pranz satios. Prajeste 100 gr bacon sau carnati taiati si scurge surplusul de grasime. Apoi, urmeaza pasii obisnuiti ai retetei pentru supa de linte cu legume.


5 Supa de linte cu lamaie

Daca vrei sa incerci o varianta dietetica a supei de linte, pregateste-o cu lamaie si marar, dupa reteta de baza cu legume. La final, inainte de a o servi, adauga in mancare 3 linguri de suc de lamaie si jumatate de cana de marar proaspat tocat.

Sursa foto: slowcarbfoodie.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului