Sfaturi culinare

#mancare #retete #pizza #gustari #naut # retete gustari

5 retete de gustari pentru filme

Vrei sa te delectezi cu un maraton de filme pentru a testa noul tau home cinema? Daca ti-ai propus sa stai acasa si sa te bucuri de un film in intimitate, rasfata-te cu o mancare delicioasa, numai buna pentru tine si prietenii tai .

Iata in continuare cateva retete de preparate si gustari potrivite pentru filme:
 

Pizza Hawaiiana
 

Daca vizionezi un film cu locatii atractive, in destinatii indepartate, pregateste o Pizza Hawaiiana. Gustul sau exotic te va duce cu gandul la vacanta. Pentru topping, foloseste ananas, mango, sunca, mozzarella si condimenteaza preparatul cu ardei iute, menta, busuioc si oregano. Pizza se face rapid si este preferata multora, astfel incat nu poti sa dai gres cu un astfel de preparat pentru vizionarea unui film.
 

Naut prajit
 

Iti place sa rontai ceva tare? Daca favoritul tau este nautul, de ce nu ai pregati un castron cu naut prajit chiar la tine acasa? Foloseste ulei de masline si condimenteaza boabele cu praf de usturoi, cimbru, chimion, sare si piper. Este o gustare delicioasa atunci cand vrei sa rontai ceva bun, singur sau in compania prietenilor. Cu aceasta ocazie, vei invata o noua reteta italieneasca.
 

Porumb copt cu ceapa si busuioc

Daca ai porumb fraged, nu te multumi cu traditionalul porumb fiert sau copt, simplu, cu sare. Pregateste un porumb cu ceapa si usturoi. Uleiul de masline si busuiocul ii dau acestui preparat o aroma de vara, mediteraneana. Pentru a pregati porumb copt cu ceapa si busuioc ai nevoie doar de 40 de minute.
 

Sos guacamole
 

Iti place sa te uiti la un film in timp ce te delectezi cu un castron de chipsuri si un sos delicios? Pregateste atunci un sos guacamole, facut din avocado, lamaie, rosie, ceapa, ardei. Condimenteaza preparatul cu usturoi, patrunjel, coriandru si sare. Pe langa chipsuri sau cartofi prajiti , poti folosi acest sos si la fripturi sau la preparatele de gratar.
 

Shake de banane
 

Daca vrei sa bei ceva consistent dar si racoritor cand vizionezi un film, pregateste un shake de banane. Pentru acest preparat ai nevoie de lapte, zahar vanilat, miere si scortisoara. Cireasa de pe tort, insa, o reprezinta inghetata de vanilie. Bautura se obtine in numai cateva minute.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete