Sfaturi culinare

#preparate Halloween # cina de Halloween #halloween

5 preparate culinare, ideale pentru cina de Halloween, daca nu ai chef sa gatesti

Anual, pe 31 octombrie, milioane de oameni celebreaza una dintre cele mai cunoscute sarbatori ale toamnei, Halloween. Indiferent daca planuiesti o cina acasa sau o petrecere tematica alaturi de familie sau prieteni, foodpanda.ro, cea mai mare platforma de food ordering din Romania, iti recomanda 5 preparate culinare pe care sa le incerci cu aceasta ocazie.

 

Cel mai potrivit pentru a fi impartit cu prietenii este preparatul cu un nume "predestinat" pentru aceasta sarbatoare, Pizza Diavolo. Cu un gust intens si foarte picant, acest sortiment de pizza este preparat din sos de rosii aromate, mozzarella, salam uscat si ardei iute. O poti comanda de la pizzeria PPH din Bucuresti.

Din meniul pentru aceasta sarbatoare nu putea lipsi celebrul dovleac, simbolul Halloween-ului, pe care il poti consuma sub forma unei delicioase supe creme de dovleac. Preparata din dovleac, ceapa, usturoi, unt, ulei de masline, seminte de dovleac, crutoane si condimente, o poti regasi in meniul restaurantelor Paul din Bucuresti.

Pentru ca tot este sezonul dovleacului, din meniul pentru Halloween nu ar trebui sa lipseasca un desert preparat cu acest ingredient, si cel mai potrivit ar fi celebra placinta de dovleac. Daca esti din Iasi, lasa-te cu cucerit de o portie aromata sau mai multe de la restaurantul Placintaresti.

Din meniul tau nu ar trebui sa lipseasca un preparat cu un gust exotic, specific bucatariei fine dining. Poti incerca cu incredere o portie de raci fierti in vin cu usturoi. Aroma vinului in combinatie cu usturoiul va evidentia si mai mult gustul si textura carnii de rac. Daca te-am convins, ii poti comanda de la Taverna Racilor din Bucuresti.

Pentru o gustare simpla si foarte savuroasa, care se potriveste perfect ca aperitiv, poti comanda de la restaurantul Shanghai din Cluj, calmar rondele copt cu susan care vine insotit de o garnitura de orez.

Halloween este o sarbatoare care isi are originile in cultura celtica si reprezenta noaptea in care spiritele de dincolo vizitau lumea celor vii. De-a lungul istoriei, a inceput sa fie celebrata de mai multe popoare occidentale care au asimilat-o in cultura lor. Astazi, milioane de oameni din intreaga lume sarbatoresc Halloween, costumandu-se in seara de 31 octombrie in personaje din "lumea de dincolo", precum: vampiri, varcolaci, mumii, fantome sau demoni si participand la petreceri tematice. Numele de Halloween este derivat din expresia "All Hallows’ Eve", insemnand ajunul Sarbatorii Tuturor Sfintilor, celebrata pe 1 noiembrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului