Sfaturi culinare

#mancare #picnic #briose #sandwich #salata #fursecuri # bruschete

5 gustari perfecte pentru picnic sau iesiri la iarba verde

Iesirile la picnic, la padure sau oriunde la iarba verde reprezinta una dintre placerile sanatoase de care te poti bucura in sezonul cald. Cheful de miscare fizica vine mai usor cand esti in mijlocul naturii, iar pofta de mancare are pretentii dintre cele mai diverse. Insa merita satisfacute cu cateva gustari si aperitive care se asorteaza perfect cu vremea si conditiile in care le servesti. Iata ce bunatati nu trebuie sa lipseasca din cosul pentru picnic!


1. Sandwich-uri

Sandwich-urile sunt primele care-ti trec prin minte cat te gandesti la meniul pentru picnic? Este si normal sa fie asa, intrucat sunt cele mai practice si versatile gustari pe care le poti lua la iarba verde.

Incearca sa prepari sandwich-uri cu cat mai multe legume si mai putine branzeturi sau produse din carne, pentru a rezista mai mult la temperaturi crescute. Opteaza pentru paine prajita, care este mai rezistenta, carne de pui, prosciutto sau somon fume, pentru a le da un gust sofisticat, dar ai grija sa le depozitezi in genti frigorifice.

 

2. Salate

Greu de crezut sau nu, salatele sunt printre aperitivele care pot fi savurate la iarba verde, fara probleme. Nu par a fi foarte practice, dar daca sunt preparate din legume proaspete sau fierte, depozitate in recipiente individuale si asezonate doar la momentul servirii (cu dressinguri cat mai usoare, pe baza de ulei de masline si suc de lamaie, fara maioneza), isi pastreaza gustul si prospetimea si sunt delicioase dupa o partida de tenis sau volei cu cei dragi.

 

3. Bruschete

Bruschetele nu sunt doar aperitive foarte simplu de facut, ci si usor de transporat si foarte gustoase la orice temperatura. Indiferent ca sunt facute in stil clasic, cu rosii si busuioc, cu smochine proaspete, branza, somon sau alte delicatese, ele pot fi transportate usor in caserole, tinute la o temperatura constanta in genti frigorifice si savurate pe patura din parc sau padure.


4. Briose

Deserturile nu pot lipsi din cosul pentru picnic, iar printre preparatele care se preteaza cel mai bine la o astfel de iesire sunt briosele. Indiferent ca sunt simple, cu ciocolata sau cu alte arome, acestea sunt delicioase oriunde, oricand.


5. Fursecuri

Si fursecurile sunt deserturi care pot fi savurate la iarba verde. Pe langa faptul ca se prepara usor, poti introduce o multime de arome si ingrediente delicioase in ele - alune, nuci, stafide, vanilie, scortisoara etc. Evita ciocolata, intrucat nu este foarte "practica" la iarba verde.



Sursa foto: kidzoo.nl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare