Sfaturi culinare

#greseli in bucatarie #oua #omleta #ingrediente

5 greseli de care sa te feresti cand faci omleta

O omleta bine facuta este un preparat cremos, cu o textura foarte placuta si un gust absolut delicios, foarte potrivit pentru un inceput de zi. Daca insa nu se respecta cateva reguli de baza, omleta devine spongioasa, uleioasa si arsa, astfel incat nimeni nu va mai dori sa guste din ea. Iti prezentam in continuare cateva dintre cele mai comune greseli in realizarea omletei.
 

1. Ouale slab batute
 

Bate ouale in timp ce incingi uleiul astfel incat, cand uleiul este pregatit, sa poti sa pui ouale in tigaie . Ouale trebuie batute bine, pentru a avea o textura aerata si se pun imediat in tigaie, prin urmare nu trebuie adaugate mai tarziu deoarece isi pierd textura diafana.

Este recomandat ca ouale sa fie batute cu o spatula rezistenta la caldura, o paleta de lemn sau chiar cu betigase si sa se evite folosirea furculitei. La final, ouale trebuie sa arate aurii, crete, bine patrunse si cu o textura cremoasa.
 

2. Adaugarea de ingrediente gresite
 

Ingredientele care nu ar trebui adaugate in omleta sunt apa, laptele si smantana. Unele persoane pun asa ceva in oua in speranta ca omleta va iesi mai cremoasa. In realitate, lichidele se separa de oua, iar ceea ce rezulta este o omleta uda si facuta in mod neuniform.

Poti adauga putina smantana dupa ce ai luat ouale de pe foc.
 

3. Excese
 

Omleta nu se face la foc iute, dupa cum nu este bine sa fie facuta nici la foc mic. Cea mai potrivita varianta este sa fie pusa la foc mediu si sa nu se lase sa se incinga.

In tigaie se pune doar o picatura de ulei, pentru ca oul sa pastreze consistenta si gustul sau natural. Cu cat pui mai mult ulei, cu atat acesta va fi absorbit de ou, iar preparatul va deveni greu de digerat. In cazul in care se tine omleta prea mult pe foc, preparatul se va si arde, astfel incat mancarea va fi un esec.
 

4. Ingrediente suplimentare
 

Atunci cand faci omleta cu diverse ingrediente in ea, este important ca acestea sa fie calite inainte de a turna ouale in tigaie. De exemplu, in cazul ciupercilor, pentru ca omleta sa aiba gust de ciuperci bine facute, acestea trebuie sa fie prajite bine. Lasa-le intr-un singur strat in tigaie, la distanta unele de altele, iar dupa ce s-au prajit, poti turna si ouale.
 

5. Tigaia
 

Foloseste o tigaie de calitate, pentru a te asigura ca vei putea intoarce omleta fara probleme.


Sursa foto : myrecipes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului