Sfaturi culinare

#ciocolata #condimente #condiemnte ciocolata

5 condimente neobisnuite care se combina perfect cu ciocolata

Ciocolata este un aliment surprinzator din foarte multe puncte de vedere, insa cand vine vorba de combinarea ei cu ierburi aromatice si condimente precum piper, sare, chili, lavanda sau ghimbir, lasa masca pana si cel mai fin degustator. Astfel de mirodenii au meritul de a potenta aroma celui mai apreciat desert al lumii si de a-i oferi gusturi interesante, intens adorate pana si de cei mai pretentiosi gurmanzi!


1. Piper

Ciocolata cu piper a fost printre primele combinatii neobisnuite de ingrediente care au surprins gurmanzii din intreaga lume. Desi sortimentele moderne sunt mult mai rafinate si elegante, ciocolata cu piper isi are originea inca din vremuri stravechi, cand indienii preparau o bautura neobisnuita din boabe de cacao prajite cu apa si piper.

Citeste si: Piperul, un condiment benefic pentru sanatate


2. Chili

Ciocolata picanta este alt trend culinar care a facut furori in modernitate. Fusionul dintre aroma dulce si savuroasa a ciocolatei si gustul intepator si picant al ardeilor chili a dat nastere unei alchimii senzationale pentru pasionatii acestui desert.


3. Sare

Ori e dulce, ori e sarata, nu-i asa? Ce ar fi sa fie ambele la un loc? Ciocolata cu sare a capatat din ce in ce mai multa notorietate si este mai populara ca niciodata. Ba chiar a luat locul celebrelor combinatii cu piper sau chili, datorita senzatiilor interesante pe care le ofera.


4. Ghimbir

Ciocolata cu ghimbir este foarte populara pe meleaguri australiene si reprezinta o combinatie cu totul neobisnuita de gusturi si arome menite sa dea nastere unui produs cu personalitate. Ghimbirul, un condiment usor iute si intepator, potenteaza si accentueaza gustul ciocolatei, fara a o eclipsa. Este o pereche reusita de ingrediente, care ofera senzatii tari papilelor gustative ale oricarui iubitor de ciocolata.

Citeste si: Ghimbirul, condimentul versatil din bucatarie. Deserturi de toamna cu ghimbir


5. Lavanda

Ciocolata este foarte bine pusa in valoare de parfumul subtil si gustul savuros al lavandei. Lavanda innobileaza ciocolata intr-un mod in care niciun alt condiment nu o face, oferindu-i o savoare eleganta si sofisticata. Papilele tale gustative vor fi ametite de aromele imbietoare ale acestei combinatii neobisnuite de ingrediente.

Sursa foto: poznan.naszemiasto.pl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare