Sfaturi culinare

#retete #sfaturi culinare #prosciutto #retete prosciutto

5 combinatii savuroase cu prosciutto

Sunca traditionala a italienilor, prosciutto crudo, si-a castigat un loc important in bucataria internationala, iar retetele pe baza acestei specialitati sunt variate.

Iata cateva propuneri, pe care ai putea sa le pui in practica, ori de cate ori te gandesti sa le oferi celor dragi o mancare deosebita.

1. Paste cu sos de smantana, mazare si prosciutto

Avand in vedere ca aceasta specialitate delicioasa este originara din Italia, se potriveste de minune cu pastele. Indiferent de tipul pastelor alese, poti ca in maxim 20 de minute sa pregatesti o cina delicioasa. Ai nevoie de o mana de mazare, un pahar de smantana lichida si, evident, niste prosciutto crudo. Serveste aceste paste calde, cu putin parmezan ras deasupra.

2. Rulouri de porc cu sos de portocale si mustar

Friptura invelita in prosciutto este mult mai savuroasa si aroma sa te cucereste pe loc. Muschiuletul de porc imbracat in prosciutto crudo, stropit cu un sos savuros din mustar si portocale este o reteta de weekend, buna de pregatit pentru prieteni sau familie.

3. Aperitive din foitaj cu umplutura de branza si prosciutto

Vrei sa pregatesti un bufet suedez si nu stii ce aperitive sa mai pui pe masa? Poti pregati niste pateuri din foitaj, umplute cu crema de branza, in care ai amestecat si cubulete de prosciutto. Aroma usor afumata de prosciutto si crema de branza transforma aceste aperitive in niste produse sofisticate. Au avantajul ca se pot servi atat calde, cat si reci.

4. Tartine cu cascaval, sparanghel si prosciutto

Ai nevoie doar de cateva felii de bagheta, putin cascaval, 2-3 fire de sparanghel fiert si 4-5 fasii de prosciutto. Asezi ingredientele pe feliile de bagheta, le dai la cuptor 10 minute si ai pregatit cea mai rapida si savuroasa cina din ultima perioada.

5. Sandvisuri cu prosciutto si branza Gruyere

Sandvisurile se pregatesc rapid, iar alaturarea aromelor de prosciutto afumat si cascaval tip Gruyere iti incanta simturile. Poti servi sandvisul atat rece, cat si cald, dupa ce a stat 2-3 minute la sandwich-maker.

Foto: magazine.quotidiano.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete