Regulile de la care bucatarii nu se abat, indiferent de preparatul culinar pregatit raman litere de lege. Iata care sunt aceste si cum poti obtine si tu, acasa, preparate savuroase!
4 reguli de urmat pentru obtinerea unui preparat delicios:
- Adauga sare. O mancare fara sare este o mancare fara gust. Pe piata exista numeroase tipuri de sare, esentiale pentru fiecare prearat. Cu toate acestea, dintr-o bucatarie simpla, nu trebuie sa lipseasca sarea clasica si sarea de Himalaya. Cea din urma este excelenta pentru preparatele din carne.
- Adauga grasime. Bucatarii adauga grasime in preparate pentru a le face mai hustoase. De exemplu, niste legume la aburi vor fi mai gustoase daca adaugi peste ele, cat sunt calde, putin unt.
- Ai grija la aciditate. Preparatele nu trebuie sa fie dulci sau fade, ci putin acide. Aciditatea poate fi data de rosii sau de putina zeama de lamaie, in functie de preparat.
- Legumele se fac aldente. Pentru a potentia gustul preparatelor, legumele nu trebuie gatite total. Acestea vor fi mai savuroase, dar si mai sanatoase, daca sunt preparate aldente.
Sursa foto: pexels.com