Sfaturi culinare

#vin #vin fiert #sfaturi culinare # retete vin fiert

4 ponturi pentru un vin fiert delicios

Vinul fiert este o bautura cu o traditie lunga in Europa, de cateva sute de ani. In Suedia este denumit "glogg", in Germania i se spune "gluhwein", iar in Franta se numeste "vin chaud". Vinul fiert este aromat si poate contine o multime de ingrediente.

Iata 4 ponturi pentru un vin fiert delicios pe care il poti face in bucatarie, in sezonul rece:


1 Foloseste fructele potrivite pentru vin fiert


Pentru un vin fiert, este bine sa folosesti un amestec de fructe. Opteaza pentru clementine, lamai, portocale si lime. Taie cateva bucati de coaja de clementina si pune-le in tava impreuna cu zaharul si sucul clementinei. In acest fel, obtii un sos dulce si parfumat cu aroma citricelor.


2 Foloseste condimente pentru vin fiert


Cele mai intalnite condimente in retetele de vin fiert sunt scortisoara si cuisoarele. Pe langa acestea, se mai poate pune, dupa preferinte, nucsoara, o bucata de vanilie, ghimbir, maghiran, cardamom si frunze de dafin. Pe langa vin si suc de clemantine sau portocale, la vinul fiert se mai pune brandy.


3 Fa un sirop inainte de a prepara vinul fiert


Pentru ca vinul fiert sa aiba un gust grozav, trebuie sa faci ca baza un sirop. Acesta trebuie sa fie fierbinte si se da de doua ori in clocot. Daca torni vinul de la inceput, alcoolul se va evapora, ceea ce nu este de dorit.

Pentru a face siropul, se pun zaharul cu cojile de citrice si sucul de clementine sau portocale intr-o tigaie. Adauga apoi condimentele si toarna numai putin vin, cat sa inmoi zaharul. Da compozitia la fiert pana cand zaharul se dizolva si apoi da in clocot a doua oara.


4 Incalzeste vinul


Numai in acest moment poti da focul mai mic, poti adauga stelutele de anason si vinul propriu-zis. Foloseste un vin rosu italienesc de calitate, cum este Chianti. Alte vinuri care se folosesc de obicei la acest preparat sunt Sauvignon sau Cabernet. Vinul nu se lasa pe foc mai mult de 5 minute deoarece, in ciuda denumirii de vin fiert, vinul nu trebuie sa fiarba. Este suficient sa fie cald pentru a se putea servi.

Iata cateva retete de vin fiert:

Vin fiert dupa reteta germana
Vin fiert de Craciun
Vin fiert cu ghimbir
Vin fiert dupa reteta olandeza

Sursa foto: thegoodwineguru.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare