Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #cutit de bucatarie #alegere cutit

4 pasi pentru alegerea cutitului de bucatarie potrivit pentru tine

Cutitele pe care le folosesti in bucatarie trebuie sa fie de calitate si fabricate din materiale cat mai "sanatoase". Insa la fel de important este ca acestea sa se potriveasca personalitatii tale de... bucatar. De aceea, nu doar pretul si materialele sunt principalele criterii de selectie a cutitelor! Noi te invatam sa alegi cel mai bun si iscusit cutit pentru tine, urmand cativa pasi foarte simpli!

Dupa ce te-ai decis ce tip de cutit urmeaza sa cumperi - de feliat, de tocat, de transat etc. - ia in calcul urmatoarele criterii de selectie, inainte de a-l plati.


1. Asigura-te ca lama este fabricata din material de calitate

Lama cutitului trebuie sa fie fabricata din materiale de calitate, nontoxice si durabile. Otelul inoxidabil este considerat cel mai potrivit, durabil si "sanatos" material. Daca pe eticheta cutitului scrie ca lama este fabricata dintr-o combinatie din carbon, crom si vanadiu, cu siguranta, ai in fata un cutit de calitate, pe care merita sa-l cumperi.


2. Acorda atentie si manerului cutitului

In general, manerul cutitului este facut din lemn sau plastic. Indiferent de materialul pe care il alegi, este important sa aiba o densitate a materialului crescuta, adica sa fie mai "greu", intrucat se manevreaza mai usor in timpul folosirii lui.


3. Testeaza cutitul

Inainte de a cumpara cutitul, este recomandat sa-l tii in mana si sa-l testezi, astfel incat sa iti dai seama daca te acomodezi usor cu el. Incearca sa toci sau tai un aliment imaginar, pentru a-ti da seama daca respectivul cutit este usor manevrabil si ti se potriveste. In acest fel, iti dai seama si daca are un echilibru si o densitate potrivite atunci cand il tii in mana. Cele confectionate din otel inoxidabil, dintr-o singura bucata, au cel mai bun echilibru.


4. Fii atent la defecte

Orice pata sau zgarietura a lamei cutitului este motiv pentru a-l schimba. De asemenea, daca manerul prezinta defecte precum zgarieturi sau ciobituri, inlocuieste-l. Este recomandat ca ustensila de bucatarie pe care o cumperi sa fie in perfecta stare, la momentul achizitionarii, pentru a evita o deteriorare rapida.

Sursa foto: Victorinoxknives.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare