Sfaturi culinare

#carne porc #sfaturi culinare # preparare carne # retete porc

4 modalitati grozave de a gati carnea de porc

Pentru un gust desavarsit al fripturii de porc, este bine sa lasi carnea sa stea un pic dupa ce preparatul este gata. Cea mai buna mancare de porc este cea suculenta, care pastreaza umiditatea ingredientului-vedeta. Afla 4 modalitati grozave de a gati carnea de porc!


Porc prajit in tigaie

Pentru a praji carnea de porc, trebuie sa incalzesti tigaia la foc potrivit. Unge carnea cu ulei si da-o cu sare si piper. Pentru cotlete de porc, lasa carnea la rumenit timp de 3-5 minute pe fiecare parte.

Scoate cotletele, lasa-le sa stea 2-3 minute, apoi serveste-le. Pentru un plus de aroma, inainte de prajire, pune carnea intr-o marinata din suc de lamaie, ulei de masline, cimbru si salvie.


Porc la cuptor

Alege un muschiulet de porc de foarte buna calitate, fara grasime. Unge carnea cu ulei de masline si condimenteaza-o cu sare si piper. Incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Intre timp, incinge o tigaie si prajeste muschiul de porc cate 2 minute pe fiecare parte.

Pune-l, apoi, intr-o tava unsa cu ulei si lasa-l sa se faca in cuptor 10 minute. Scoate tava si asteapta 3 minute pana tai fellile de friptura. Serveste friptura de porc cu mamaliga si muraturi.


Porc la gratar

Fa o friptura de porc la gratar pentru o masa rapida si gustoasa. Pune apa in cutia de scurgere a gratarului si pune-l pe foc. Alege cateva costite de porc si pune-le pe gratarul incins. Intoarce costitele frecvent, pentru a se face uniform. Costitele sunt gata in maxim 10 minute.


Porc fiert in piftie

Piftia de porc este una dintre delicatesele de pe masa de sarbatori. Pentru acest preparat trebuie sa folosesti picioare, urechi si sorici de porc. Fierbe-le cu rasol in apa rece, apoi indeparteaza spuma formata. Adauga legume, boabe de piper si usturoi.

Fierbe compozitia pana cand carnea este foarte bine fiarta. Pune compozitia la rece pentru a se coagula. A doua zi, incalzeste compozitia, scoate carnea, pune-o intr-un vas si toarna peste ea zeama de carne strecurata. Cand s-a racit suficient, pune in compozitie usturoi si pune piftia in frigider.

Sursa foto: rodale.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului