Sfaturi culinare

#oua #retete #sfaturi culinare #oua umplute #omleta #ou fiert

4 metode de a gati sanatos ouale

Ouale sunt considerate o sursa excelenta de proteine si sunt recomandate in special pentru micul dejun. Mai multe studii arata ca o portie de oua la inceputul zilei te satura pentru mai multe ore si te face sa mananci mai putin in tot restul zilei.

Galbenusul contine colesterol, in timp ce albusul este partea cea mai sanatoasa din nou. Pentru a beneficia de nutrientii acestui ingredient, este nevoie sa cunosti modalitatile de a gati ouale sanatos.

1. Oua fierte in apa, fara coaja

Una dintre cele mai sanatoase modalitati de a pregati oul este sa-l spargi si sa separi albusul de galbenus. Pune la fiert o oala cu apa si lasa sa fiarba fara sa dea in clocot. Toarna cu grija albusul de ou in apa fiarta si lasa-l sa stea cam 5 minute pana cand capata o textura ferma. Scoate din apa si serveste oul fiert cu paine prajita, crema de branza si niste felii de rosii.

2. Oua fierte

, salata de pui sau ton, in sandwich-uri de paine integrala, etc. Adauga la salata un dressing din maioneza fara colesterol si o lingurita de mustar.

3. Omleta

Fa o omleta sanatoasa din oua folosind numai albusurile. Pentru acest preparat, pune ulei de masline extravirgin , ceapa si putin sparanghel . Caleste legumele si apoi toarna albusurile batute, amestecand cu o spatula pe masura ce ouale se fac in tigaie. Adauga putin piper dupa gust.

O alta omleta sanatoasa pe care o poti face din oua este cea cu lapte, pregatita in cuptor. Amesteca putin lapte in ouale batute si pune tigaia in cuptor pana cand obtii o omleta ferma, ca o placinta.

Pornind de la aceasta reteta poti obtine si o frittata. Amesteca suc de rosii , oua si lapte, apoi aduaga branza, legume, carne sau fructe de mare. Unge o tava cu unt si toarna compozitia, apoi da-o la cuptor.

4. Oua umplute

Ouale umplute sunt o modalitate excelenta de a folosi albusul acestora pentru umplutura. Pregateste o compozitie din smantana degresata si maioneza light la care adaugi putina branza rasa si niste ceapa verde.

Foto: kitchendaily.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete