Sfaturi culinare

#preparare porumb # porumb la microunde # porumb fiert portumb fript #retete porumb #porumb

3 retete simple si rapide pentru a prepara porumbul

Porumbul fiert sau fript este la mare cautare in aceasta perioada. Exista multe retete pe care le poti prepara acasa fara prea mult effort. Iata insa trei retete pe care trebuie sa le incerci vara aceasta.

Porumbul fiert

Curata porumbul de frunze si de matase si spala-l bine. Pastreaza frunzele mai verzi si frumoase si spala-le si pe acelea. Tapeteaza fundul unei oale cu foi de porumb (astfel porumbul nu se va prinde in timp ce fierbe) apoi adauga porumbul intreg sau rupt pe jumatate, in functie de dimensiunile acestuia). Acopera porumbul cu frunze si toarna apa pana cand porumbul este acoperit complet.

Fierbe porumbul al foc maxim aproximativ o ora. Porumbul este gata cand furculita intra cu usurinta in acesta.

Inainte de a servi presara sare pe porumb. Optional il poti unge cu putin unt.

Porumb “fiert” la microunde

Curata primul strat de frunze si matasea porumbului. Pune apoi porumbul intr-un vas cu apa, si lasa-l sa stea asa timp de o ora, apoi scoate-l si scurge excesul de apa dintre frunze.

Pune porumbul in farfuria cuptorului si lasa-l sa se “fiarba” la putere maxima timp de aproximativ 7-10 minute.

Cand este gata scoate-l si indeparteaza-i frunzele. Inainte de a-l servi unge-l cu unt si adauga sare.

Porumb fript in frunze

Curata primul strat de frunze si matasea porumbului. Pune apoi porumbul intr-un vas cu apa, si lasa-l sa stea asa timp de o ora, apoi scoate-l si scurge excesul de apa dintre frunze.

In timp ce porumbul sta in apa pregateste focul. Pune stiuletii e porum in jaratic si intoarce-i din cand incand pentru a se prepara uniform. Cand este gata funzele porumbului trebuie sa aiba o culoare maro inchis, spre negru. Inlatura-i frunzele si serveste-l imediat. Il poti asezona cu putina sare daca doresti.

Sursa foto: food52.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului