Porumbul fiert
Curata porumbul de frunze si de matase si spala-l bine. Pastreaza frunzele mai verzi si frumoase si spala-le si pe acelea. Tapeteaza fundul unei oale cu foi de porumb (astfel porumbul nu se va prinde in timp ce fierbe) apoi adauga porumbul intreg sau rupt pe jumatate, in functie de dimensiunile acestuia). Acopera porumbul cu frunze si toarna apa pana cand porumbul este acoperit complet.
Fierbe porumbul al foc maxim aproximativ o ora. Porumbul este gata cand furculita intra cu usurinta in acesta.
Inainte de a servi presara sare pe porumb. Optional il poti unge cu putin unt.
Porumb “fiert” la microunde
Curata primul strat de frunze si matasea porumbului. Pune apoi porumbul intr-un vas cu apa, si lasa-l sa stea asa timp de o ora, apoi scoate-l si scurge excesul de apa dintre frunze.
Pune porumbul in farfuria cuptorului si lasa-l sa se “fiarba” la putere maxima timp de aproximativ 7-10 minute.
Cand este gata scoate-l si indeparteaza-i frunzele. Inainte de a-l servi unge-l cu unt si adauga sare.
Porumb fript in frunze
Curata primul strat de frunze si matasea porumbului. Pune apoi porumbul intr-un vas cu apa, si lasa-l sa stea asa timp de o ora, apoi scoate-l si scurge excesul de apa dintre frunze.
In timp ce porumbul sta in apa pregateste focul. Pune stiuletii e porum in jaratic si intoarce-i din cand incand pentru a se prepara uniform. Cand este gata funzele porumbului trebuie sa aiba o culoare maro inchis, spre negru. Inlatura-i frunzele si serveste-l imediat. Il poti asezona cu putina sare daca doresti.
Sursa foto: food52.com