Sfaturi culinare

#paste #sfaturi culinare #spaghete

3 modalitati istete de a manca spaghete

Toata lumea adora spaghetele, insa multe persoane ezita sa le consume in public, din cauza felului dificil de a servi aceste paste lungi care ii pun pe oameni in incurcatura. Adesea, decat sa le alunece spaghetele din furculita in fata tuturor si sa stropeasca in jur, mai bine aleg un alt preparat din meniu. Cu toate acestea, exista posibilitatea sa mananci spaghete si sa eviti situatiile stanjenitoare. Descopera 3 modalitati istete de a manca spaghete.


Spaghete mancate numai cu furculita

 

Una dintre cele mai simple modalitati de a manca spaghetele este sa folosesti un singur tacam: furculita. Aceasta se tine drept, intr-o parte a farfuriei, nu chiar pe mijloc (acolo este cea mai mare cantitate a portiei). Rasuceste furculita in sens opus acelor de ceas. Evita miscarile bruste, insa nu le executa nici prea lent. Exerseaza acasa de mai multe ori, pana prinzi miscarea.

Daca vrei sa mananci pastele ca italienii, nu folosi niciodata cutitul.

Mananca spaghetele cand acestea au un sos mai gros, facut pe baza de branza, nu de ulei. Sosul gros leaga mai bine spaghetele care, astfel, pot fi mancate mai usor.


Spaghete servite cu lingura si furculita


Sa fim sinceri: nimeni nu mananca acasa spaghetele cu lingura si furculita. Si totusi, daca s-ar face cateva exercitii, acest fel de a servi spaghetele nu ar mai parea atat de complicat.

Furculita se tine cu mana dreapta si lingura cu mana stanga. In loc sa rasucesti spaghetele direct in farfurie, le rasucesti in jurul furculitei pe cele luate cu lingura. In acest fel, dumicatul va avea marimea potrivita. Tehnica aceasta este indicata in cazul spaghetelor cu un sos lichid, pentru a se evita stropirea.


Spaghete inlocuite cu paste


O modalitate de a evita o situatie neplacuta este sa comanzi paste in loc de spaghete. Poti manca penne, rigatoni sau alte paste scurte, care nu pun probleme. Cand iei masa in oras cu persoane din mediul profesional, de exemplu, aceasta este o modalitate isteata de a scapa cu fata curata. Pana devii stapan pe miscari in intimitatea casei tale, inlocuieste pur si simplu spaghetele cu paste.

Sursa foto: allaboutyou.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului