Sfaturi culinare

#retete pepene verde #pepene verde

3 delicii pe care le poti pregati cu pepenele verde. Retete racoroase pentru vara

Pepenele verde este fara doar si poate unul dintre cele mai iubite fructe ale verii, cunoscut pentru gustul sau dulce si racoritor si pentru continutul bogat in apa, care ajuta la hidratarea organismului in zilele toride. Pe langa faptul ca este o gustare delicioasa consumata simpla, pepenele verde poate fi ingredientul principal in retete savuroase si racoroase, perfecte pentru mesele din sezonul cald. Iata trei delicii pe care le poti pregati cu pepene verde, ideale pentru a te racori si a-ti incanta papilele gustative.

1. Salata de pepene verde cu branza feta si menta

Aceasta salata combina dulceata pepenelui verde cu gustul usor sarat al branzei feta si aroma proaspata a mentei. Pentru preparare, taie pepenele verde in cuburi mici si adauga cubulete de branza feta. Presara frunze proaspete de menta tocata si stropeste cu putin suc de lamaie si ulei de masline extravirgin. Optional, poti adauga si cateva seminte de pin sau nuci pentru un plus de textura crocanta. Aceasta salata este nu doar delicioasa, ci si foarte usor de pregatit si perfect echilibrata intre dulce si sarat.

2. Smoothie racoritor cu pepene verde si castravete

Pentru o bautura sanatoasa si revitalizanta, incearca un smoothie preparat din pepene verde, castravete si un strop de lime. Pune in blender cuburi de pepene verde, cateva felii de castravete curatat, zeama de la o jumatate de lime si, daca doresti, putina menta sau ghimbir pentru un gust mai intens. Mixeaza totul pana obtii o bautura fina si racoroasa. Acest smoothie este ideal pentru zilele calduroase, ajutand la hidratarea si revigorarea organismului.

3. Pepene verde la gratar cu miere si iaurt

O reteta mai putin cunoscuta, dar extrem de savuroasa, este pepenele verde la gratar. Taie pepenele verde in felii groase si pune-le pe gratar pentru cateva minute, pana apar dungile caracteristice si zaharurile se caramelizeaza usor. Serveste feliile calde sau la temperatura camerei, stropite cu miere si insotite de un iaurt natural rece.

Aceasta combinatie surprinzatoare imbina dulceata si aroma pepenelui cu gustul cremos si usor acrisor al iaurtului, creand un desert sau o gustare racoritoare si inedita.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului