Sfaturi culinare

#briose #mic dejun #mic dejun sanatos #mic dejun hranitor #rosii pe gratar

2 retete sanatoase si hranitoare pentru micul dejun

Micul dejun este, dupa cum bine stii, cea mai importanta masa a zilei. Ea iti asigura energia necesara pentru toate activitatile carora urmeaza sa le faci fata si te ajuta sa iti mentii greutatea corporala. Daca te-ai saturat de mezeluri si omlete, incearca sa savurezi la masa de dimineata alte preparate sanatoase si hranitoare, care sa te faca sa nu mai sari peste niciun mic dejun! Iata 2 retete excelente, de gustat pe indelete in zori de zi!


1. Briose cu stafide si alune de padure

Ingrediente:

  • 150 g faina alba si 150 g faina integrala, ambele cu agent de crestere
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 80 g zahar brun
  • 1/2 lingurita ghimbir
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • sare
  • 2 oua
  • 90 ml ulei vegetal
  • 80 ml lapte semi-degresat
  • 80 ml iaurt degresat
  • 1 lingura miere
  • 120 g stafide
  • 75 g alune de padure
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura faina
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 25 g unt


Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 180 grade si aliniaza tava cu 12 forme pentru briose. Prepara glazura, amestecand zaharul, faina si scortisoara, apoi adauga untul si framanta cu mana, pana obtii o consistenta crocanta. Adauga alunele si stafidele si amesteca bine. Sparge ouala intr-un bol separat, apoi pune uleiul, mierea, laptele si iaurtul. Bate-le usor cu o furculita si toarna mixtura in alt bol, alaturi de celelalte ingrediente uscate din reteta. Amesteca aluatul temeinic si toarna-l in forme, apoi presara deasupra zahar brun si lasa briosele la copt 15-20 de minute.


2. Rosii pe gratar cu toast

Ingrediente:

  • 4 rosii foarte coapte
  • 1/4 lingurita piper alb
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura sos condimentat ptr friptura
  • 1 lingura otet de cidru
  • 10 g unt moale
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare si piper negru
  • 2 felii de paine din faina integrala prajite la toaster


Mod de preparare

Incinge bine gratarul, astfel incat sa fie la temperatura optima de coacere. Asaza rosiile cu coditele in sus si taie-le pe jumatate, orizontal. Intr-ul bol, amesteca untul, piperul alb, sosul condimentat, otetul, mustarul, sarea si piperul. Pune rosiile pe o foaie de copt, cu partea taiata in sus, apoi glazureaza-le cu sosul de unt. La final, toarna peste rosii sucul in exces.

Presara zaharul pe suprafata rosiile si lasa-le la copt, pana cand glazura devine aurie. La final, pune rosiile coapte pe feliile de toast, apoi asezoneaza tartinele cu sosul ramas in tigaie. Consuma-le cat sunt calde si suculente.

Sursa foto: realbuzz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare