Sfaturi culinare

#afine #retete vara #cirese #sfaturi culinare #piersici #capsuni #fructe #fructe de padure #lime #pepene rosu #caise

10 retete cu fructe proaspete de vara

Profita de fructele verii pentru a le folosi in mancarea ta. Mere, caise, avocado, mure, afine, cirese, visine, corcoduse, smochine, struguri, lamai, mango, pepene, piersici, capsuni sunt doar cateva variate de fructe cu care poti sa gatesti in aceasta vara.
 

1. Placinta de pepene rosu
 

Un preparat care se face fara foc este placinta de pepene rosu. Poti folosi pepenii copti si zemosi pentru o prajitura care se serveste rece.
 

2. Jeleu de visine
 

Daca vrei sa te bucuri de aroma verii intr-un borcan, pregateste cateva conserve. Un preparat usor este jeleul de visine. Acrisor si gustos, il poti folosi ca atare sau in compozitia unor deserturi.
 

3. Shake de vara din capsuni si lime
 

Shake-ul de capsuni si lime este o bautura deosebit de gustoasa, desi pentru preparare, pe langa cele doua tipuri de fructe, mai ai nevoie doar de zahar si gheata. O poti servi cu orice ocazie si este potrivita atat pentru copii, cat si pentru adulti.
 

4. tiramisu cu zmeura
 

Tiramisu este unul dintre deserturile de vara cele mai populare. Pregateste un tiramisu cu zmeura si cu alte fructe de padure pentru un aspect colorat si apetisant. Va fi in mod sigur un succes atunci cand il vei servi musafirilor.
 

5. Ice tea cu menta si zmeura
 

Menta si zmeura sunt o combinatie potrivita pentru bauturile racoritoare de vara. Pregateste intr-un weekend un ice tea cu menta si zmeura, pentru tine si familia ta. Mai ai nevoie doar de zahar.
 

6. Prajitura cu afine si inghetata
 

Una dintre cele mai gustoase si apetisante combinatii de vara este reprezentata de preparatele din fructe de padure si inghetata. Sosul dulce de fructe contrasteaza cu raceala inghetatei. Incearca o reteta de prajitura cu afine si inghetata.
 

7. Placinta de piersici
 

Placinta de piersici poate fi un desert potrivit pentru o dupa-amiaza de vara. Foloseste piersici feliate, suc de lamaie, scortisoara si miez de nuca pentru o prajitura deosebita.
 

8. Cirese in ciocolata
 

Ciresele in ciocolata sunt potrivite pentru un eveniment festiv. O tava cu cirese cu codita, cu fructul invelit in ciocolata, atrage toate privirile. Preparatul necesita numai 5 ingrediente si se face rapid si usor. Este un desert cu efort mic si efect mare.
 

9. Crema de lamaie si mure
 

Crema de lamaie si mure este un desert elegant, dulce-acrisor, foarte potrivit pentru perioada verii. Avantajul consta in faptul ca o poti pregati cu cateva zile inainte de a fi servita, depozitand-o in frigider.
 

10. Fursecuri cu ovaz si caise
 

Fursecurile cu ovaz si caise sunt potrivite pentru perioada de vara. Le poti pregati pentru pachetelul de scoala al copilului sau pentru o gustare. Crocante si satioase, vor fi in mod sigur pe placul celor mici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare