Sfaturi culinare

#preparate delicioase #astenie de toamna #toamna #confort #desert

10 preparate delicioase care te vor ajuta sa treci mai usor peste astenia de toamna

Venirea toamnei este asociata nu de putine ori cu o stare de melancolie pe care o resimtim mai accentuat in aceasta perioada a anului. Foodpanda, cea mai mare platforma de food ordering din Romania, iti prezinta in continuare top zece preparate care se incadreaza perfect in categoria „comfort food” si care te vor ajuta sa invingi melancolia sau chiar sa redescoperi gusturile copilariei.

 

Binecunoscuta supa de pui cu taitei este un fel de mancare care cu siguranta iti va aduce aminte de copilarie si iti va oferi instant o stare de spirit mult mai buna. Ideala pentru zilele racoroase de toamna, poti comanda o supa aburinda de pui cu taitei de casa de la restaurantul Ciorbelle din Constanta.

Cand spui comfort food inevitabil iti vin in minte macaroanele cu multa branza. Daca esti din Bucuresti sau Cluj-Napoca poti incerca o portie de Mac n`cheese pregatita de restaurantul Marty dintr-un amestec delicios de penne, piept de pui, mozzarella, smantana dulce, branza Gorgonzola, sos Bechamel, sos iute Sriracha si condimente.

Perfecte pentru un pranz copios intr-o zi de toamna, aripioarele de pui prajite sunt un preparat pe cat de simplu, pe atat de gustos. Le poti comanda in varianta restaurantului Roman`s Galati, alaturi de cartofi cu usturoi si branza razuita.

Ciorba de fasole servita in paine proaspata este un preparat traditional, extrem de gustos si foarte satios. Savureaz-o intr-o dupa amiaza friguroasa de toamna pregatita de restaurantul Casa Argeseana din Pitesti.

Una dintre aromele cele mai recognoscibile ale toamnei este cea de ardei copt, fapt pentru care supa crema de ardei copt nu putea lipsi din lista. Daca esti din Bucuresti, o poti comanda de la restaurantul Mai vrem – Cantina & More.

Un alt preparat ce aminteste de mancare bunicilor este bulzul ciobanesc pregatit cu oua ochiuri, branza de burduf, smantana, telemea de oaie si nelipsita mamaliga. Ideal pentru pranz sau cina, il poti savura de la restaurantul La Buni din Bucuresti.

Pizza cu mai multe tipuri de branza a devenit un preparat aproape iconic, mai ales in sezonul rece. Incearca o pizza formaggi de la restaurantul Pizza Gemeni din Iasi si lasa-te cucerit de textura cheesy data de amestecul de mozzarella, mascarpone, gorgonzola, parmezan, oregano si patrunjel.

Celebrii papanasi sunt un desert care nu mai au nevoie de nicio prezentare in fata oricarui iubitor de mancare si de gusturi autentice. Comanda o portie de papanasi crocanti, umpluti cu zmeura si dulceata de fructe home-made de la restaurantul Burger House din Targu Mures si bucura-te de acea savoare dulce-acrisoara.

Sarbatoreste aromele toamnei savurand o felie de placinta de mere sau dovleac presarata cu scortisoara, fie ca desert, fie ca o gustare intr-un weekend de toamna. Daca esti din Iasi poti comanda ambele sortimente de la restaurantul Placintaresti.

Un alt desert care sigur iti va aduce aminte de copilarie sunt galustele cu prune si dulceata pe care le poti savura de la restaurantul Kartoffel din Timisoara. Aroma delicata a prunelor se va imbina perfect cu aluatul moale peste care este presarat un strat de pesmet ceea ce ii va oferi o consistenta aparte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare