Sfaturi culinare

#cum sa gatesti #retete traditionale #retete frantuzesti #retete speciale # retete croissant

10 mancaruri pe care trebuie sa le mananci inainte sa mori

Oamenii au multe scopuri in viata, dar un obiectiv important ar fi sa incerci cateva delicatese care cu siguranta iti vor face viata mai frumoasa. Iata care sunt 10 mancaruri - feluri principale sau deserturi - care sunt esentiale:

1. Biscuiti cu ciocolata. Incearca mai ales varianta home made, cu aluat fraged si mici bucatele de ciocolata. Biscuitii ti se vor topi in gura si vei avea o zi minunata. Este atat de simplu!

2. Branza Pimento. Un sos cremos, usor de preparat din branza cheddar rasa, maioneza de casa si cuisoare. Amestecati-le bine si mancati-le cu biscuiti. Veti intelege de ce se mai numeste si caviarul din lapte. 

3. Pui facut la cuptor. Neaparat acasa la voi, astfel incat intrega casa sa fie patrunsa de niste miresme ametitoare. O reteta usoara gasesti AICI si iti mai dam un pont! Coace legumele pentru garnitura in aceeasi tava cu puiul pentru a se patrunde de zeama delicioasa lasata de acesta. 

4. Sandvis cu crab/creveti. Un amestec inedit de stiluri: sofisticat si fast food in acelasi timp. Cu cartofi prajiti si sos de iaurt, intr-o chifla proaspata, calduta - intr-un cuvant: delicios!

5. Castane prajite. Un desert delicios, mai ales consumat pe strazile minunate ale Parisului, unde le poti gasi din belsug. Si la noi le vei gasi, mai ales in Ardeal, dar le poti prepara si acasa, prajindu-le in cuptor ca pe alune.

6. Ceviche. Este un preparat traditional zonei costale ale Americilor, mai ales in Mexic, la care se folosesc peste sau fructe de mare pregatite in suc de citrice. Se spune ca este un puternic afrodisiac, asa ca aveti grija sa il consumati cu "prudenta". 

7. Supa de rosii cu branza prajita. Probabil ca ai mancat de mai multe ori supa de rosii sau branza prajita pe gratar. Insa pana nu le mananci impreuna, nu realizezi ce ai pierdut. 

8. Mic dejun la cina. Iesi din tipar cu o cina in stil frantuzesc sau american: clatite, croissante, un ou prajit. 

9. Tamales. Aceste gustari traditionale mexicane te fac sa gusti putin din voia buna sud-americanelor. Incearca-le neaparat! Fie ca le prepari acasa, fie ca le incerci la un restaurant cu specific, te asiguram ca nu vei regreta experienta. 

10. Capsune proaspete cu frisca de casa. Mai ales daca fructele sunt culese din gradina proprie, experienta va fi una deosebita. 

Foto: Flickr via Huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului