Sfaturi culinare

#taitei asiatici #taitei #noodles

10 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a gati noodles, celebrii taitei asiatici

Taiteii reprezinta un ingredient simplu, dar versatil in multe bucatarii. Desi multi oameni grupeaza taiteii cu pastele, un aliment de baza italian facut din grau dur, taiteii sunt de fapt o categorie separata de amidon. Taiteii pot fi facuti dintr-o gama mai larga de ingrediente decat pastele, inclusiv din orez, fasole, hrisca sau faina de grau.

 

Exista, de asemenea, o diferenta subtila in ceea ce priveste modul in care sunt facuti taiteii; aluatul de taitei este de obicei trecut prin role si taiat, in timp ce aluatul de paste este format prin intermediul matritelor.

Una dintre cele mai frecvente greseli pe care le face toata lumea cu pastele spaghete este clatirea lor cu apa pentru a indeparta amidonul. Dar se poate spune acelasi lucru si despre noodles de orez?

Raspunsul scurt este da. Daca intentionam sa pastram taiteii pentru o alta parte a felului de mancare, mai intai clatim taiteii cu apa rece pentru a indeparta o parte din amidonul de orez si apoi ii ungem cu tipul de ulei preferat. Taieteii de orez, precum si majoritatea mancarurilor asiatice, tind sa se preteze bine la uleiul de arahide sau de susan, dar si un pic de ulei de canola se potriveste de minune.

Cititi instructiunile de pe ambalaj pentru a decide in cata apa sa gatiti taiteii/noodles

Nu toti taiteii sunt facuti din aceleasi ingrediente, asa ca nu toti taiteii pot fi gatiti in acelasi mod. Pe pachet sunt scrise toate detaliile, precum si cata apa sa folosim.

Un wok (o tigaie mai adanca, speciala pentru mancarea chinezeasca) este unul dintre cele mai importante elemente esentiale din bucatarie pentru a stapani bucataria chinezeasca. Va recomandam sa folositi un wok din otel carbon ciocanit pentru durabilitatea sa. Pentru un aragaz electric, cautati un wok cu fundul plat.

Folosim unt pentru taitei. Descoperim astfel instantaneu ca untul contrasteaza cu prospetimea oricaror legume sau proteine pe care le adaugam in ramenul pe care il gatim.

Ca toate alimentele, chiar si taiteii au o data de expirare. Este important sa retineti data de vanzare sau de expirare de pe ambalajul taiteilor - in special taiteii proaspeti care contin oua.

Nu punem prea multi taitei/noodles in tigaie (wok). Daca punem prea multe ingrediente in wok, acestea se vor aburi in loc sa se rumeneasca. Atunci cand lucrati cu taitei, prea mult abur va duce la o consistenta moale.

Foarte important: miscam mereu tigaia pentru pentru ca noodles sa fie gatiti corect.

Prajirea excesiva a taiteilor este una dintre cele mai evidente greseli pe care le pot face cei care isi doresc o masa gustoasa de noodles.

Daca vrem sa reincalzim noodles sau alte tipuri de mancare chinezeasca, singura modalitate este sa ii punem intr-o tigaie cu putin ulei. Incalzirea taiteilor in cuptorul cu microunde provoaca un aflux de abur care face ca taiteii sa se inmoaie, in timp ce wok-ul adauga o textura crocanta, prajita.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului