10 lucruri interesante despre pizza care te vor face sa o comanzi acum

Sfaturi culinare

#stiai ca #pizza #curiozitati pizza

10 lucruri interesante despre pizza care te vor face sa o comanzi acum

Pizza nu este doar cel mai popular preparat din lume, ci si cel care s-a postat comod pe primul loc in topul mancarurilor preferate ale oamenilor din intreaga lume si care nu mai coboara de acolo, in ciuda tentativelor delicateselor frantuzesti sau ale altor bucatarii internationale de a o surclasa. Si, chiar daca i-ai cunoscut toate dedesubturile si toppingurile cu care este asezonata si i-ai testat toate tipurile de blat, inca exista cateva lucruri pe care nu le stii despre pizza si care ti-ar putea imbunatati "relatia" cu ea!

1. Peperroni este cel mai popular topping de pizza din America, iar branza, ingredientul cheie al acestui preparat, a fost adaugata in reteta abia in 1889, in Italia. Un chef italian a preparat atunci o pizza speciala cu branza, busuioc si sos de rosii pentru Regina Margherita, iar de atunci, acest tip de pizza a primit numele de "Margherita".

2. Peste 5 miliarde de pizza sunt vandute, anual, in lume, iar 3 miliarde dintre ele sunt distribuite doar pe teritoriul SUA.

3. Stiai ca, in fiecare secunda, sunt mancate 350 de felii de pizza in lume?

4. Cea mai mare pizza din lume a avut un diametru de 39 de metri si a fost facuta in 1990, la Roma, purtand numele de pizza Ottavia.

5. Pizza nu a aparut prima oara in Italia. Se pare ca primele urme de pizza dateaza din epoca Greciei antice, unde painea era unsa cu tot soiul de toppinguri si era consumata asemenea pizzei din ziua de azi. Prima pizzerie din lume - Port'Alba - a fost deschisa in Napoli, in 1830.

6. Pizza nu este doar cel mai livrat preparat din lume, ci si singurul care a fost trimis in afara Pamantului. Unul dintre cele mai mari lanturi de pizza din Lituania a trimis o pizza in spatiu, intr-un balon cu heliu, pentru a celebra 15 ani de la infiintarea lantului de magazine.

7. NASA a finantat crearea unei imprimante 3D pentru pizza care sa printeze acest preparat pentru astronauti.

8. Un adult consuma la o masa in jur de 744 de calorii din pizza. O felie medie de pizza cu branza are intre 220 si 370 de calorii.

9. In jur de 37% dintre americani consuma pizza la micul dejun si o considera cel mai gustos si potrivit aliment pentru prima masa a zilei. Barbatii mananca mai multa pizza decat femeile, dar diferenta de consum intre sexe nu este foarte mare.

10. La o masa, pizza furnizeaza organismului aproximativ 27% din cantitatea totala de energie necesara intr-o zi.

Sursa foto: aldeiatem.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului