Sfaturi culinare

# mic dejun aromat # intrebuintare scortisoara #scortisoara

10 intrebuintari ale scortisoarei pentru un mic dejun aromat

Sigur iti amintesti de placintele mamei ori bunicii cu mar ori dovleac cu scortisoara. Ori de desertul copilariei: orez cu lapte condimentat cu scortisoara din belsug. Acestea sunt, probabil, cele mai intalnite deserturi cu scortisoara din bucataria romaneasca. Si, bineinteles, turta dulce, nelipsita de sarbatori. Parca nicio mireasma nu ne aduce aminte de Sarbatori mai bine decat scortisoara.

La debutul sezonului rece, unul dintre cele mai cautate produse pe Niavis.ro, unul dintre cei mai importanti producatori romani de alimente si superalimente, dar si un jucator important in domeniul distributiei de produse naturiste pentru un stil de viata sanatos si o dieta echilibrata, este scortisoara. De fapt, putem spune , fara sa gresim ca, dintre toate condimentele, scortisoara este vedeta iernii. Iar pe langa faptul ca ofera preparatelor o aroma extraordinara, scortisoara are si multiple beneficii pentru sanatate. Conform specialistilor, scortisoara are puternice efecte antioxidante, este un bun antiinflamator, intareste sistemul imunitar, reduce nivelul colesterolului, reduce tensiunea arteriala, stimuleaza functiile creierului si il protejeaza etc.

10 intrebuintari ale scortisoarei pentru un mic dejun aromat

  1. In skake-ul de la micul dejun. Lapte, miere, ghimbir si scortisoara- nimic mai aromat pentru diminetile geroase de iarna.
  2. Amestecata cu zahar de cocos pe felii de paine de paine unse cu unt.
  3. In cafea ori ceai, pentru o aroma fina si aromata.
  4. In iaurtul grecesc cu fructe si miere.
  5. In aluatul de clatite.
  6. Peste mere, piersici ori gutui coapte la cuptor.
  7. Peste avocado cu miere.
  8. In painea cu banane, biscuiti ori turta dulce de langa cafeaua de dimineata.
  9. In placinta cu mere ori dovleac.
  10. In muesli, peste granola ori in orezul cu lapte. Ori presarata peste fulgii de ovaz amestecati cu banane.

Scortisoara este considerat un condiment care face parte din categoria superalimentelor, iar ca sa beneficiem din plin de proprietatile si beneficiile scortisoarei, aceasta trebuie sa fie consumata cat mai proaspata. Scoarta din care este obtinuta scortisoara contine numeroase substante care sunt benefice pentru sanatate. Studiile efectuate in acest sens au concluzionat ca toate aceste beneficii pot fi obtinute de la scortisoara in stare pura, uleiurile esentiale, pudra de scortisoara sau extracte. Astfel, scortisoara este unul dintre cele mai benefice condimentele din lume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete