Sex

Voce mai sexi, in perioada fertila

Vocea femeilor devine din ce in ce mai atragatoare odata cu cresterea fertilitatii. Aceasta este concluzia la care au ajuns oameni de stiinta din cadrul Universitatii de stat din New York.

 

Pentru a da acest raspuns, cercetatorii au inregistrat vocile a mai multor femei in patru reprize, corespunzand fiecaruia o perioada diferita a ciclului menstrual. Aceste inregistrari au fost ascultate de voluntari, atat barbati cat si femei.

Acestia au notat vocile auzite de la 1 la 10 in functie de cat de atractive li s-au parut. La sfarsitul studiului, s-a remarcat faptul ca majoritatea a fost de parere ca vocea femeilor este mult mai atragatoare in perioada cea mai fertila fata de alt moment al ciclului menstrual.

Aceste fenomen se explica destul de simplu, potrivit autorilor acestui studiu. Laringele este supus hormonilor sexuali. Mai precis, vocea se modifica in functie de concentratia si de influenta lor in timpul ciclului menstrual. Acesta demonstratie arata pe de-o parte ca femeile sunt diferite in functie de fazele ciclului, iar pe de alta ca si ele pot cunoaste de asemenea o perioada asemanatoare ciclului mamiferelor (oestrus). Insa, daca din punct de vedere fiziologic, corpul feminin pune in aplicare tehnici de seductie pentru a-si atrage partenerul, este destul de dificil sa se vorbeasca de oestrus.

Totusi, vocea se pare ca ar poseda o putere supraestimata in relatiile barbat-femeie si in ceea ce priveste reproducerea. Hormonii sexuali pot influenta in mod deosebit coardele vocale si laringele, conferind o intonatie diferita, mai sexy si mai provocatoare, cuvintelor. Si din alte studii s-a demonstrat faptul ca barbatii prefera un ton inalt deoarece este asociat cu tineretea si fertilitatea femeii.

 

Aboneaza-te la Newsletter-ul de Sanatate Acasa.ro ca sa afli cum iti mentii sanatatea si frumusetea.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului