Sex

Vaginismul, imposibilitatea de a face dragoste

Exista cupluri care, desi sunt casatorite de mai multi ani, nu au facut inca dragoste. Imposibil ar spune unii. In realitate, acesta situatie nu este deloc rara si se caracterizeaza prin faptul ca vaginul femeii nu poate fi penetrat, desi ambii parteneri isi doresc sa faca dragoste. Pentru inceput, cuplul trebuie sa mearga la un ginecolog pentru a intreba daca sotia sufera de o malformatie. Medicul va fi cel care va stabili daca, din punct de vedere medical femeia este sanatoasa. Vaginismul este o contractie involuntara, deci incontrolabila a muschilor situati in jurul vaginului. Acesta este motivul pentru care contactul sexual este imposibil. In absenta oricarei cauze organice, un bilant psihologic va preciza dificultatile prezente sau trecute ale pacientei. Tratamentul variaza in functie de cauze: poate cuprinde o interventie chirurgicala sau un tratament antibiotic , se incearca dilatatia treptata a vaginului, se apeleaza la un ajutor psihologic specializat sau la o educatie psihosexuala cu exercitii de relaxare. De obicei, aceste cupluri "fac dragoste" dar intr-o alta maniera decat cea obisnuita. Care este cauza aparitiei vaginismului De cele mai multe ori, educatia sexuala este total inexistenta: parintii au interzis explicarea importantei relatiilor sexuale, femeia in cauza a fost victima unei agresiuni etc. Tratamentul pentru aceasta afectiune consta in dilatarea vaginului. Insa, in primul rand se face terapie psihologica, deoarece numeroase femei care sufera de vaginism au impresia ca s-au nascut fara vagin . Pentru ca, de cele mai multe ori, nu se cunoaste foarte bine structura anatomica a organelor genitale, medicul va incerca explicarea situatiei prin intermediul unor imagini. De asemenea, acesta ii va incuraja pe parteneri sa procedeze prin penetrarea milimetru cu milimetru. In timpul acestei perioade de incercari, femeia dar si partenerul ei vor face si tratament psihoterapeutic pentru a invata sa contracareze influenta negativa. Surprinzator, aceasta problema care adesea pare de nerezolvat, se termina extrem de bine. De cele mai multe ori, dupa cateva luni cuplul in cauza poate avea fara probleme un copil. De aceea, este foarte important pentru femeile care sufera de vaginism sa indrazneasca sa ceara ajutorul unui specialist. Ai raspunsuri la aceasta problema sau cunosti situatii asemanatoare care s-au finalizat pozitiv, scrie-ne!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sex

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii