Sex

# sex cuplu #comunicarea in cuplu #viata sexuala #comunicare cuplu

Solutii pentru diferentele de nevoi si dorinte in viata sexuala

In timp ce la inceputul relatiei doua persoane pot fi pe aceeasi lungime de unda, traind intens fiecare moment, in timp pasiunea poate sa scada sau sa apara noi nevoi. Daca persoana iubita isi doreste mai des sau mai rar decat tine sa faceti sex sau daca iti cere sa incercati ceva nou in dormitor, apar diferentele in plan sexual. Exista solutii pentru diferentele privind dorinta si nevoile sexuale.
 

Pune-te in locul partenerului tau


Specialistii in relatii au observat ca in cazul diferentelor de nevoi in dormitor, fiecare dintre cei doi se simte lipsit de orice putere, considerand ca celalalt este cel care conduce. Partenerul cu un libido scazut se simte presat de celalalt sa faca mai mult sex. Partenerul care vrea mai mult sex crede ca se afla la mila celui care ii spune adesea "nu".

Daca persoana iubita vrea altceva decat tine in plan sexual, nu te panica. Ar putea fi un lucru care se rezolva. Intr-o prima instanta, este recomandat sa te pui in locul partenerului pentru a intelege de ce isi doreste acel lucru. De exemplu, daca partenerul tau vrea sa incercati ceva extravagant in plan sexual, nu te grabi sa spui "nu". Incearca sa privesti lucrurile si din perspectiva lui.

Lamureste-te ce vrei cu adevarat


Afla ce vrei cu adevarat in plan sexual. Se poate sa-ti lipseasca afectiunea persoanei iubite, imbratisarile si saruturile ei. Specialistii in relatii atrag atentia asupra tendintei de retragere a celor care cred ca un sarut sau o mangaiere este un semnal sexual. Vorbeste cu partenerul tau si spune-i ca ti-ar placea sa te imbratiseze mai des si ca acest lucru nu are legatura cu sexul, ci cu nevoia ta de a-l simti aproape de tine.

Daca sunt lucruri pe care nu le poti accepta, discuta cu partenerul tau. Este important sa fiti sinceri in privinta limitelor voastre. Daca la inceputul relatiei esti mai dispus sa accepti lucruri pentru a-l vedea fericit pe celalalt, pe masura ce trece timpul, partenerii devin mai constienti de limitele proprii.
 

Accepta compromisurile


Ca in orice alt aspect al unei relatii, in plan sexual trebuie sa fii dispus la compromisuri. Este vorba, desigur, despre compromisuri care nu-ti distrug principiile si nu te transforma in alta persoana decat esti in realitate.

De exemplu, daca partenerul tau vrea sa faceti sex de doua ori pe saptamana, iar tu te-ai multumi cu o partida de sex pe luna, o medie ar fi de 4-5 ori pe luna.

Daca este vorba despre experiente noi in dormitor, documenteaza-te cu partenerul tau si alegeti timpul si locul potrivit. In acest fel exista mai multe sanse sa fiti placut surprinsi.
 

Planifica partidele de sex


Multe cupluri sunt reticente la ideea de planificare a sexului. Cu toate acestea, specialistii sunt de parere ca trebuie incercata si aceasta varianta. O partida de sex planificata il ajuta pe cel cu libidoul scazut sa se acomodeze cu ideea, elimina stresul si ofera sansa de a pregati totul ca la carte.

Trimite-i pe copii la bunicii lor, pregateste o cina afrodisiaca sau fa o escapada afara din oras cu persoana iubita.

Sursa foto: rediff.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare