Sex

#femei #barbati #beneficii #aplicatie #relatii #facebook #sex ocazional

Sexul ocazional, incurajat prin intermediul retelelor de socializare

Sexul ocazional a ajuns sa fie incurajat si prin intermediul retelelor de socializare. Trei tineri din California au creat o aplicatie pe Facebook, numita "Bang with friends", prin care utilizatorii, interesati de relatii tip "prieteni cu beneficii" pot stabili intalniri sexuale. Psihologii sustin insa ca sexul fara obligatii, practicat in exces, poate avea efecte negative.

Cum functioneaza "Bang with friends"

Noua aplicatie "Bang with friends" functioneaza destul de simplu. Fiecare utilizator poate selecta, anonim, o persoana cu care vrea sa faca sex. In cazul in care persoana pe care ai selectat-o este si ea interesata de tine, aplicatia te va anunta. Daca doriti sa continuati si sa mergeti mai departe, aplicatia va cere sa faceti schimb de fotografii in care sa va aratati corpul. Daca si aceasta etapa va multumeste, puteti trece la fapte.

Pareri pro si contra

Sexul fara implicare emotionala pare sa fie agreat de tot mai multe persoane. Aplicatia "Bang with friends" are deja peste 300.000 de utilizatori. Usurinta cu care poate fi folosita aceasta aplicatie ridica insa si semne de intrebare. Astfel de practici incurajeaza legaturile superficiale si pot deteriora perceptia asupra relatiilor.

Conform unui studiu suedez, citat de revista "Psychology Today", cei interesati de acest tip de relatii intime pasagere sunt in general persoanele nemultumite de viata lor, care au probleme de relationare sau provin din familii sarace.

Totusi, exista si pareri pro sex ocazional. Un alt studiu a aratat ca, de fapt, cei mai interesati de sexul ocazional provin din familii cu un statut social bun. In cadrul acestui studiu, 50% dintre barbati au declarat ca sexul ocazional a avut efecte benefice asupra lor. Acestia au spus ca, dupa o partida de sex fara implicare emotionala, s-au simtit mai fericiti si le-a crescut increderea de sine. In schimb, doar 24% din femeile chestionate au marturisit ca sexul ocazional a avut un efect benefic asupra lor.

Cercetatorii au o explicatie si pentru faptul ca femeile sunt mai putin satisfacute de relatiile ocazionale. Astfel, neurotransmitatorii din creierul femeii sunt "programati" sa considere placute experientele anticipate, pregatite.

Prin urmare, specialistii spun ca, oricat de simple si la indemana ar putea parea relatiile intamplatoare, acestea nu sunt recomandate pe termen lung. Asadar, stabileste dinainte limitele relatiilor ocazionale si intoarce-te la "chinul" gasirii sufletului pereche dupa ce te-ai saturat de distractie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare