Sex

#sex #dependenta

Sex, sex si iar sex

Cat de mult sex este prea mult? Dupa parerea unor specialisti, niciodata nu poti spune ca este prea mult sex si asta pentru ca libidoul variaza in functie  de persoana.

Insa, multi sunt de parere ca dependenta de sex chiar este o boala ce trebuie tratata cu seriozitate. Vezi  cazurile lui David Duchovny , Charlie Sheen, Michael Douglas sau Robbie Williams care au marturisit ca sunt dependenti de sex si au decis sa viziteze o clinica de specialitate pentru a se trata.

De la aceasta dependenta de sex s-a ajuns si la termenul de “obsedat sexual” sau “nimfomana”. Cum se manifesta insa un obsedat sexual? Pur si simplu prin nevoia constanta sau mai bine zis marita de a intretine raporturi sexuale.

Dar sunt aceste persoane dereglate? Se poate vorbi aici de un caz patologic?

Probabil ca da, daca te impaci si cu termenii precum shopping-ul patologic, dependenta de internet sau de jocuri. Granita dintre normalitate si patologie in ceea ce priveste sexul este destul de subtire. Tocmai de aceea o persoana nu poate fi judecata pentru faptul ca simte nevoia zilnica de a face sex din simplul motiv ca exista o alta persoana care nu vrea sa intretina raporturi sexuale mai des de o data pe saptamana. Sexualitatea nu se manifesta la fel la fiecare dintre noi. E ca si cum ai spune ca unui individ, fie el barbat sau femeie, ii place inghetata cu ciocolata in timp ce celuilalt ii place cea cu vanilie. Pentru asta ar trebui sa fie blamat?

Poate doar in cazul in care acesta intalneste o persoana careia ii place inghetata cu ciocolata, afla de lucrul acesta si cu toate acestea  tot o obliga sa manance inghetata cu vanilie doar pentru ca asa vrea el.

Problema cu cei care sunt dependenti de sex este ca de multe ori, datorita faptului ca nu intalnesc persoana cu un libidou la fel de crescut ca al lor, pentru a-i satisface din punct de vedere sexual, nu se limiteaza doar un singur partener ci cauta tot timpul mai multi. Astfel se ajunge la adulter, secretomanie , minciuna, lipsa de interes atunci cand vine vorba de sexul cu partenerul stabil etc.

Ce poti face tu in acest caz?

Daca esti intr-o relatie cu o persoana dependenta de sex si simti ca nu mai faci fata situatiei nu te apuca sa inventezi migrene doar pentru a scapa de o partida scurta de dupa-amiaza. Nu de alta, dar nu poti inventa o viata intreaga migrene si nici nu te poti astepta ca fidelitatea celuilalt sa se mentina intacta in tot acest timp.

Pe de alta parte, nici nu alege sa faci sex doar pentru a-i fi pe plac. Luand sexul ca pe o constrangere, ajungi in timp sa urasti chiar si ideea de a face sex. Cel mai bine, in astfel de cazuri ar fi sa te indepartezi. Sa pleci pur si simplu.

Compatibilitatea din punct de vedere sexual este o constanta foarte importanta in viata de cuplu si daca aceasta nu functioneaza intr-un final relatia tot are de suferit. Nu prelungi agonia si incearca mai degraba sa te ghidezi dupa zicala “boala lunga, moarte sigura” atunci cand iei o decizie decat dupa “inca una si ma duc”.

 

Foto : www.yeastinfectionpage.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare