Sex

Semnalul telefonului mobil excita creierul

Emisiile telefonului mobil excita partea creierului care se afla langa telefon, dar nu se stie inca daca aceste efecte sunt daunatoare . Sunt aproape 2 miliarde de utilizatori de telefoane mobile in toata lummea. Dintre acestia 500 de milioane folosesc aparate care emit unde electomagnetice. Posibilele efecte ale acestora asupra creierului au nascut controverse si nu sunt inca bine intelese. Pentru a vedea cum functioneaza creierul in timpul utilizarii unui telefon mobil, s-a facut un experiment si s-s ajuns la concluzia ca in majoritatea cazurilor s-a produs o excitabilitate asupra celulelor cortexului in timpul folosirii telefonului mobil, iar dupa o ora efectul a disparut . Cercetatorii au ajuns la concluzia ca utilizarea telefoanelor mobile nu este daunatoare, dar ar trebui evitata de persoanele care sufera de epilepsie sau alte boli legate de functionarea creierului. Studiile medicale asupra folosirii telefoanelor mobile au dat rezultate diferite. Daca cercetatorii suedezi au ajuns la concluzia ca utilizarea telefoanelor mobile mai mult timp creste riscul aparitiei tumorilor pe creier, japonezii asigura ca nu exista dovezi ca undele radio provenite de la telefoane dauneaza celulelor sau AND-ului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sex

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii