Sex

#secrete relatie de succces #relatie de succes

Secrete ale unei relatii de succes

Cu totii ne dorim o relatie de succes, insa cati dintre noi isi asuma faptul ca, pentru o astfel de relatie e nevoie de multa munca si asumare?

 

Daca faci parte din categoria oamenilor care inteleg ca o relatie de succes trebuie sa aiba un fundament puternic pentru a rezista in timp, esti rasplatit cu cinci secrete care te pot ajuta sa fii fericit si implinit alaturi de partenerul sau partenera ta pana la adanci batraneti.

Comunicarea eficienta

Comunicarea eficienta este un element cheie al oricarei relatii de succes. Este important sa intelegi ca jumatatea ta poate avea puncte de vedere diferite, iar ca lucrurile sa mearga bine, e necesar sa le asculti si sa le validezi. Ca sa nu mai vorbim despre verbalizarea nevoilor.

Trebuie sa inveti si sa accepti faptul ca partenerul nostru nu poate ghici ce avem noi in minte, asa ca trebuie sa verbalizam. Si nu sub forma de repros, ci intr-o forma asertiva, de exemplu: mi-ar placea sa ma saruti inainte de a pleca la munca, asa imi transmiti ca tii la mine.

In plus, este important sa eviti acuzatiile, sa constientizezi ca sunteti amandoi in aceeasi barca si sa va concentra pe rezolvarea problemelor impreuna.

Increderea reciproca

O relatie in care nu poti avea incredere in partener este sortita esecului din start. Asa ca, fara discutii, trebuie sa castigi increderea celuilalt. Cum? Fii sincer, respecta-ti promisiunile, nu omite detalii care crezi ca l-ar deranja pe celalalt, se numeste tot minciuna. Ai rabdare cu celalalt si vorbeste despre sentimentele tale. Sau incearca, cu pasi mici.

Nu sunt necesare declaratii de dragoste ca pe vremea lui Shakespeare, insa e important ca celalalt sa stie ce simti pentru el, altfel nu va dobandi incredere in tine.

Daca simti ca nu poti face nimic din ce e prezentat mai sus, atunci s-ar putea ca relatia voastra sa nu reziste in timp.

Timp de calitate impreuna

Fiecare cuplu ar trebui sa petreaca timp impreuna iar acest aspect sa nu se negocieze sub nicio forma. Indiferent ca propui tu o activitate care iti face placere sau jumatatea ta, e important sa va conectati din punct de vedere emotional cat mai des unul la celalalt.

E greu sa fii pe aceeasi lungime de unda sau sa te intelegi cu om cu care te vezi cateva ore seara, printre activitati casnice, poate chiar si copii si sa sustii o relatie ca in prima zi. De aceea, e mai mult decat recomandat sa gasesti o fereastra in fiecare saptamana in care sa faceti ceva distractiv impreuna. Sau relaxant, depinde de fiecare dintre voi cum va simtiti.

Bucuria intimitatii

Sexul este unul dintre cei mai importanti piloni ai unei relatii. Teoretic, cu cat mai mult, cu atat mai bine, mai ales ca specialistii sustin prin studii relevante ca, in timpul activitatii sexuale este secretata oxitocina, hormonul iubirii si al atasamentului. Insa fiecare cuplu are ritmul lui, nu trebuie sa faci sex de 3 ori pe zi ca asa trebuie.

Important este sa va simtiti amandoi bine. Daca vreti sa faceti un maraton, partenerul poate incerca oricand Pops, sub forma de pastile potenta naturale, fara reactii adverse. Important este sa te conectezi atat fizic cat si emotional cu partenerul tau, acesta fiind un aspect important pentru o relatie de succes.

Gestionarea conflictelor

Ultimul, dar nu cel din urma secret pentru o relatie de succes este gestionarea conflictelor. Este important sa gasesti impreuna cu partenerul tau solutii pentru a putea pune capat cu succes problemelor care apar.

In gestionarea conflictelor sunt importante rabdarea si asertivitatea. Nu e loc de manie, defensiva sau dispret. Toti gresim, insa este important sa recunosti fata de partenerul tau acest lucru si sa ti-l asumi.

Acestea sunt cele mai cunoscute secrete ale unei relatii de succes. Daca reusesti, impreuna cu partenerul tau, sa le pui in aplicare pe toate, cu siguranta relatia voastra va fi un exemplu pentru alte cupluri.

FOTO: casanovi.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului