Sex

#relatie #relatie la distanta

Relatia la distanta: cum o faci sa functioneze?

In era tehnologiei moderne, relatiile la distanta nu mai sunt o noutate. Din ce in ce mai multe persoane incep relatii pe internet, fie cu ajutorul retelelor sociale, fie cu ajutorul aplicatiilor dedicate.

 

Te afli intr-o situatie asemanatoare, adica ti-ai gasit marea dragostea in alt oras sau in alta tara si nu stii daca va functiona aceasta relatie? Ia in considerare urmatoarele sfaturi.

Adreseaza intrebarile care conteaza

Totul pare ca merge bine intre voi la prima vedere. Insa, daca vrei o relatie pe termen lung, trebuie sa-i adresezi celuilalt intrebari importante. Direct, fara menajamente deoarece timpul e pretios si, probabil niciunul dintre voi nu vrea sa-l piarda degeaba.

Cateva dintre intrebarile pe care ar trebui sa le adresezi sunt: exista exclusivitate in relatie noastra? Mai exact, chiar daca stam in alt oras sau alta tara, ne intalnim si cu alte persoane?

Daca relatia devine serioasa, ai fi dispus/a sa te muti? Sau, ai fi dispus sa ne incepem viata in alt oras?

Crezi ca relatia noastra are un viitor? Tu ce iti doresti sa se intample in continuare?

Astfel de intrebari te ajuta atat pe tine, cat si pe celalalt sa va faceti o parere despre directia in care merge relatia voastra.

Comunica des si deschis

Comunicarea este cheia in orice relatie, dar devine si mai importanta intr-o relatie la distanta. Incearca sa-ti faci timp sa comunici cat mai des posibil cu partenerul. Mesajele, apeluri video sau convorbiri telefonice te ajuta sa tii legatura.

Cu cat deschiderea ta in legatura cu sentimentele, gandurile si planurile de viitor este mai mare, cu atat partenerul tau va fi si el mai deschis si implicat. Bineinteles, este important sa fiti pe aceeasi lungime de unda. Daca observi ca cealalta persoana nu iti impartaseste entuziasmul, atunci adreseaza-i cateva dintre intrebarile de mai sus ca sa stiti amandoi unde sunteti.

Foloseste tehnologia in avantajul tau

Tehnologia este unul dintre cele mai valoroase instrumente cand vine vorba despre o relatie la distanta. In afara de mesajele text si apelurile telefonice, poti utiliza aplicatii si platforme de socializare pentru a fi in contact cu jumatatea ta.

Si, pentru a crea senzatia de apropiere, poti utiliza aplicatii de streaming pentru a viziona filme sau emisiuni TV impreuna, chiar si daca esti la distanta de cel iubit.

Planifica timpul impreuna cu jumatatea ta

Planificarea timpului in care poti fi impreuna cu cel drag este esentiala intr-o relatie la distanta. Programeaza convorbiri video saptamanale (sau zilnice) si stabileste o data in calendar pentru a va vizita, daca acest lucru este posibil.

Daca va vedeti pentru prima oara, iar intalnirea se termina in dormitor si exista probleme, este normal. Incearca sa-ti incurajezi partenerul si sa-l ajuti cu Maraton Forte pareri. La inceput, din cauza emotiilor sau a stresului (re)vederii, lucrurile nu functioneaza asa cum ar trebui, iar o mica documentare despre Proxel Potent pareri poate ajuta.

In plus, incearca sa faci in asa fel incat sa sarbatoriti impreuna evenimente precum aniversarea voastra sau anumite sarbatori. Orice ocazie care va aduce aproape este binevenita.

Ai incredere in partenerul tau

O relatie la distanta nu poate exista fara incredere. Daca ai stabilit anumite limite, iar partenerul tau le-a incalcat intentionat, inseamna ca ti-a inselat increderea si este necesara o discutie serioasa.

Sentimentul de liniste si securitate este esential, mai ales cand discutam despre o relatie la distanta. Este extrem de dificil sa traiesti mereu cu gandul ca poate celalalt te insala sau sa ai anumite suspiciuni legate de activitatile lui. Este important sa nu lasi anxietatea si gandurile negre sa te controleze, deoarece acest lucru poate deteriora legatura. Comunicarea deschisa si sincera poate ajuta la consolidarea increderii intr-o relatie la distanta.

In concluzie, relatiile la distanta pot fi o adevarata provocare, insa una frumoasa care te ajuta atat pe tine, cat si pe partenerul tau sa evoluati. Cu munca si efort, o relatie la distanta poate fi la fel de satisfacatoare si recompensatoare ca si o relatie traditionala.

 

FOTO: singuraticul.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului