Sex

#prezervativ #contraceptie #boli venerice #boli cu transmitere sexuale #love plus

Prezervativul, metoda cea mai sigura de contraceptie si prevenire a ITS

Prezervativul modern din latex este cea mai sigura metoda de contraceptie si de prevenire a infectiilor cu transmitere sexuala, inclusiv HIV/SIDA.

Nicio metoda de contraceptie nu ofera protectie 100%, insa prezervativele din latex ofera cel mai mare grad de siguranta atat pentru prevenirea sarcinilor nedorite cat si pentru bolile cu transmitere sexuala.

Medicii recomanda folosirea prezervativului persoanelor active sexual, pentru prevenirea transmiterii infectiilor ca gonoreea, sifilisul, Chlamydia, Hepatita B, herpesul genital si HIV/SIDA.

Infectiile cu transmitere sexuala (ITS) se transmit mai des in Romania decat in alte tari europene, deoarece folosirea prezervativului este mai putin raspandita. In 2008, rata infectarii cu sifilis in Romania era de aproape 6 ori mai mare ca media in Uniunea Europeana, arata datele colectate de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Cele mai multe infectii cu transmitere sexuala provoaca primele simptome dupa saptamani sau luni, iar HIV/SIDA poate fi identificata in unele cazuri si dupa ani de zile. Un prezervativ folosit la timp te poate scuti de probleme medicale care necesita consum de timp, bani si energie. Prevenirea este o solutie mai buna ca tratamentul, iar prezervativele din latex sunt cea mai buna bariera impotriva infectiilor, dar si a sarcinilor nedorite.

In afara de efectul contraceptiv si de prevenire a ITS, prezervativele din latex pot prelungi contactul sexul prin intarzierea ejacularii, iar contactul sexual poate fi mai placut, daca teama se sarcina sau de transmitere a unei boli este mai scazuta.
 

Folosirea corecta a prezervativului


Inainte de a deschide prezervativul, verifica valabilitatea acestuia, inscrisa pe ambalaj si integritatea foliei. Daca ambalajul a fost deteriorat, prezervativul nu mai ofera aceeasi siguranta si nu trebuie folosit.

Dupa deschiderea ambalajului cu mainile (fara obiecte ascutite, nici macar dinti), varful prezervativului trebuie strans pentru eliminarea aerului. Prezervativul trebuie aplicat apoi pe penisul in erectie cu inelul in exterior pentru derularea sa pana la baza penisului.

Prezervativul trebuie scos dupa ejaculare inainte de iesirea din erectie. Este recomandata indepartarea lui atenta, pentru a evita scurgerea spermei. Prezervativul poate fi apoi inodat si aruncat la gunoi, ferit de locurile in care poate fi gasit de copii.
 

Prezervativele Love Plus, solutia pentru tine


Prevenirea infectiilor cu transmitere sexuala si contraceptia sunt mai sigure cu prezervativele Love Plus, din cauciuc natural de calitate (latex), cu risc foarte scazut de producere de alergii.

Prezervativele Love Plus sunt lubrifiate cu un lubrifiant pe baza de apa si ofera si un sortiment cu mai mult lubrifiant, Love Plus Pleasure. Folosirea de creme, uleiuri sau vaselina nu este recomandata, deoarece acestea pot deteriora latexul, scazand eficienta prezervativului.
 

Testare tripla pentru prezervativele Love Plus


Pentru a oferi cel mai inalt grad de siguranta impotriva sarcinilor nedorite, dar si a infectiilor cu transmitere sexuala, prezervativele Love Plus trec prin trei teste separate de calitate.

Prima etapa a testarii se desfasoara chiar in timpul productiei, cand prezervativele Love Plus sunt testate pentru detectarea gaurilor de mici dimensiuni. Metoda folosita implica trecerea curentului electric de mare voltaj prin fiecare prezervativ. Daca prezinta gauri, curentul va fi transmis, iar prezervativul este retras si distrus.

Departamentul de control al calitatii testeaza esantione diferite de prezervative dupa finalizarea productiei. Testele vizeaza rezistenta la presiune si intindere a prezervativului, dar si volumul de aer sub presiune pe care il poate cuprinde un prezervativ Love Plus. Introducerea aerului sub presiune verifica volumul maxim cuprins de prezervativ, intre 18 si 50 de litri, echivalentul a pana la 8 mingi de fotbal.

A doua etapa implica si teste pentru identificarea gaurilor de mici dimensiuni prin introducerea unei solutii cu electroliti in prezervativ. Cantitatea de lubrifiant si verificarea integritatii foliei sunt alte teste la care sunt supuse prezervativele Love Plus.

Pentru un grad de siguranta cat mai ridicat, a treia etapa de testare se realizeaza la un laborator independent. Prin verificarea atenta a standardelor ISO si a cerintelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, prezervativele Love Plus ofera un grad ridicat de siguranta, pentru linistea ta.

Sursa foto: Love-plus.ro


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului