Sex

#sex #menopauza #viata sexuala

Motive pentru care sa faci sex dupa 50 de ani

Sexul dupa menopauza este inca un tabu pentru multe femei. Chiar daca multi cred ca, dupa varsta de 50 de ani , viata sexuala se apropie de final, altii stiu ca incepe o noua etapa, ce poate fi la fel de satisfacatoare.

O viata sexuala implinita este, potrivit studiilor de specialitate, unul dintre factorii care contribuie la longevitate . Daca nu esti inca convinsa, afla care sunt celelalte motive pentru care sexul dupa menopauza poate fi la fel de placut ca si inainte.

 

1 Sansele unei sarcini nedorite dispar

 

In ciuda tuturor simptomelor neplacute ale menopauzei, partea buna este ca ai scapat de problema unei sarcini nedorite.

Tampoanele, pilulele sau diafragmele apartin trecutului, astfel ca te poti bucura de sex cu mai putine neajunsuri. Daca esti intr-o relatie monogama, poti renunta si la prezervative .

 

2  Copiii nu te mai intrerup

 

Odata ce ai trecut de varsta de 50 de ani, copiii nu mai sunt un obstacol in calea vietii tale sexuale.

Atunci cand copiii devin independenti, poti face dragoste oricand si in orice camera din casa. Cuplurile pot petrece mai mult timp impreuna si pot recupera timpul pierdut.

 

3  Stii ceea ce vrei

 

Odata ce inainteaza in varsta, femeile isi pun mai putine probleme legate de dorintele si fanteziile lor sexuale.

O femeie de 50 de ani stie ce vrea si nu se mai sfieste sa ceara acel lucru partenerului. Menopauza este un semnal de alarma pentru femeile care s-au concentrat asupra carierei si familiei pentru mult timp.

Renuntarea la inhibitii odata cu inaintarea in varsta are ca efect o viata sexuala mai reusita.

 

4  Dorinta nu dispare

 

Impulsurile sexuale, inhibate de pilulele contraceptive , pot reveni in forta odata cu instalarea menopauzei.

Pentru unele femei apetitul sexual scade, insa tratamentele cu hormoni le pot ajuta sa revina la energia din prima tinerete.

 

5 Cariera s-a stabilizat

 

Nivelul stresului cauzat de munca scade, in general, dupa varsta de 50 de ani. Simti ca ai mai putine de dovedit in cariera si poti accepta mai putine provocari.

Odata ce efectul stresului asupra dorintei sexuale dispare, te poti bucura la maxim de sexualitatea ta.

 

6  Stiinta e de partea ta

 

Chiar daca schimbarile hormonale pot duce la uscaciune vaginala, in ziua de azi ai la dispozitie metode stiintifice simple pentru a combate acest efect nedorit al menopauzei.

Experimenteza cu lubrifiantii pe care ii gasesti cu usurinta in orice farmacie si poti descoperi placeri noi, datorita efectului vasodilatator al lubrifiantilor.

Problemele partenerului tau de varsta apropiata pot fi si ele rezolvate apeland la medicamente pentru problemele erectile.

Medicina poate rezolva si problemele hormonale sau cele legate de ejaculare prematura ale partenerului tau.

 

Renunta la conceptia invechita potrivit careia viata sexuala se termina odata cu menopauza si bucura-te din plin de sansele pe care ti le ofera corpul tau la orice varsta. Sexul dupa 50 de ani poate fi o experienta foarte satisfacatoare, daca beneficiezi de toate solutiile pe care ti le ofera medicina moderna. 

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare