Sex

#casnicie #probleme cuplu #sex #sex in cuplu

Mai mult sex in casnicia ta

Relatia sexuala este o componenta de baza a casniciei, care poate contribui la fericirea ambilor parteneri pe termen lung. Afla cum poti avea mai mult sex in casnicia ta .

Oamenii casatoriti fac mai mult sex decat cei singuri arata studiile de specialitate. Rutina si inaintarea in varsta ameninta insa aceasta realitate.

Problemele de comunicare si stresul cotidian sunt factorii care contribuie cel mai mult la diminuarea vietii sexuale in casnicie. Pe masura ce sexul devine tot mai rar, apar insa si problemele emotionale in cele mai multe casnicii.
 

De ce este oricand oportun mai mult sex in casnicia ta ?


Mentinerea unei vieti sexuale active previne de cele mai multe ori infidelitatea, cauza principala a divorturilor. Prin sex, legatura intima a partenerilor ramane puternica, iar cuplurile mentin mai usor entuziasmul in relatie.

Capcana cea mai mare pentru viata sexuala in casnicie este rutina. In absenta experimentelor, sexul devine pentru multi o activitate lipsita de incarcatura emotionala importanta.

Cand partenerul nu-ti mai satisface nevoile sexuale, comunicarea este cea mai buna solutie. Multi evita insa acest subiect, de frica sa nu raneasca sentimentele partenerului, contribuind astfel la deterioararea relatiei.
 

Cum poti avea mai mult sex in casnicia ta?


Uneori nu este suficient sa-ti propui sa faci mai mult sex sau sa-ti faci timp pentru momentele intime cu partenerul. Ca sa sustii viata sexuala satisfacatoare pe termen lung alaturi de partener, urmeaza cateva sugestii.
 

Asculta si acorda atentie partenerului


Pentru ca atractia sa se mentina la un nivel bun, este important sa cultivi cateva comportamente pozitive. Asculta cu atentie partenerul si acorda-i atentie pentru a observa cand iti da semne importante cu privire la atractie sau sex.
 

Accepta spontaneitatea


Cand se instaleaza in viata sexuala, rutina duce in mod automat la scaderea frecventei momentelor intime. Programarea partidelor de sex intr-o singura zi a saptamanii grabeste aceste efecte neplacute.

Introdu spontaneitatea in viata ta sexuala. Experimentele si fanteziile contribuie la mentinerea entuziasmului. Nu in ultimul rand, tine cont de faptul ca sexul nu este restrictionat la dormitor. Incearca si alte camere ale casei si profita de orice excursie sau calatorie pentru a trai momente pasionale alaturi de persoana iubita.
 

Mentine-te atragator pentru partener


Daca pastrezi atributele considerata atragatoare de partener inainte de casatorie, ai sanse mai mari de a mentine pasiunea in viata sexuala. Kilogramele in plus, adunate de-a lungul anilor sau dupa o sarcina, nu sunt intotdeauna o problema. Acestea pot fi echilibrate de o persoana care se ingrijeste si care mentine o atitudine pozitiva .
 

Arata-i persoanei iubite aprecierea ta

Atractia sexuala depinde si de starea generala a relatiei emotionale. Arata-i partenerului aprecierea ta prin gesturi speciale sau complimente sincere si efectele vor ajunge si in dormitor. Gesturile de afectiune fizica, chiar daca nu au o componenta sexuala, contribuie la apropierea intr-un cuplu, ce se reflecta si in viata sexuala.

Sursa foto: Sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare