Sex

#contraceptie #anticonceptionale #sex #gel contraceptiv

Gelul contraceptiv - o noua metoda de prevenire a sarcinilor nedorite

Medicina si tehnologia fac munca in echipa si pun la dispozitia noastra tot mai multe produse care sa ne multumeasca din toate punctele de vedere. Masurile de contraceptie nu fac exceptie, asa ca mai nou s-au inventat gelurile contraceptive.


Expertii de la Societatea Americana de Medicina Reproductiva sustin ca aceste geluri sunt tolerate mai usor de organism si ca ele nu efecte adverse , cum ar fi aparitia cosurilor sau luarea in greutate.


In plus, gelurile contraceptive pot fi utilizate chiar si de catre femeile care alapteaza, fara ca gelul sa influenteze in vreun fel calitatea, gustul sau mirosul laptelui, spre deosebire de pilulele clasice.


In momentul de fata, gelul Nestorone Estradial este inca in teste, insa daca rezultatele cercetarilor urmatoare vor fi la fel de bune ca cele de pana acum, medicamentul va fi lansat foarte rapid pe piata farmaceutica.


Cum functioneaza gelul


Gelul actioneaza in acelasi mod ca pilulele sau injectiile anticonceptionale , doar ca spre deosebire de acestea, gelul se intinde pe piele, exact ca o crema hidratanta , in zona abdomenului,  a coapselor, a bratelor, antebratelor sau a umerilor. 


Gelul se utilizeaza o singura data pe zi, iar la aparitia menstruatiei se face pauza de 7 zile.


Formula se absoarbe rapid, iar spre deosebire de celelalte contraceptive orale, nu este insotita de efecte secundare. Acest lucru este datorat hormonului numit Nesterone, care este recunoscut pentru faptul ca  nu provoaca ingrasare, acnee, dureri de cap sau schimbari de dispozitie, asa cum fac pilulele bazate pe alti hormoni.


Ultimul studiu efectuat pe 18 femei cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani a avut exact rezultatele dorite. Niciuna din femeile care au utilizat gelul timp de 7 luni, nu a ramas insarcinata in aceasta perioada.  Totusi, pana la eliberarea produsului pe piata, urmeaza sa fie facute multe alte teste.


Avand in vedere ca 40% dintre femeile care utilizeaza pilule contraceptive sunt nemultumite de efectele secundare pe care le infrunta, gelul contraceptiv va fi o solutie perfecta.


Pilulele maresc riscul de cancer la san


De asemenea, de curand s-a descoperit ca pilulele contraceptive cresc riscul de imbolnavire de cancer la san. Mai exact, oamenii de stiinta au descoperit ca hormonii sexuali artificiali influenteaza in mod direct celulele mamare.


Hormonul vinovat de acest lucru se numeste progestin, iar in urma studiului realizat asupra unor soareci, s-a dovedit ca utilizat pe termen lung, poate stimula celulele canceroase.


Alte doua studii anterioare realizate asupra a 100.000 de femei au demonstrat ca progestinul  creste cu pana la doua ori riscul de imbolnavire de cancer la san.


Asadar, gelul care se bazeaza pe noul hormon, va avea un mare succes in momentul in care va fi eliberat in farmacii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului