Sex

# dureri sex # libido dupa nastere # libido gravide #sex dupa nastere

Cum va imbunatatiti viata sexuala dupa ce ati devenit parinti

Viata sexuala a unui cuplu poate avea serios de suferit dupa sosirea pe lume a bebelusului. Din cauza stresului, a noptilor nedormite, a grijilor pentru copil, multe cupluri uita se se mai bucure de momente de pasiune. Iata cum poti reaprinde scanteia dintre voi:

Tabu sau nu? Discuta despre sex dupa nastere

Dupa nastere, o femeie are nevoie, in general, de sase saptamani ca sa poata sa-si reia viata sexuala. Teoretic, dupa ce trece aceasta perioada, nu ar trebui sa mai existe impedimente, insa in practica poate fi mai greu. Si asta nu numai din cauza femeii, care se poate teme de durere in timpul actului sexual, ci si din cauza barbatului.

Partenerul, din dorinta de a nu fi prea insistent, deoarece se teme ca nu esti inca pregatita pentru relatiile intime, poate sa iti dea impresia ca nu te mai doreste. De aceea, este foarte important sa discuti cu el despre acest subiect si sa ii spui cand te simti pregatita sa-ti reiei viata sexuala.

Redescoperiti gesturile tandre de la inceputul povestii voastre de iubire si faceti din ele un mod de a reaprinde dorinta. Fa-ti timp si intr-o seara asteapta-l cu masa pregatita, ca sa luati o cina romantica, la lumina lumanarilor. Desertul il serviti intre cearsafuri.

Teama de a nu mai fi atragatoare

Dupa ce dau nastere, multe femei au tendinta sa nu se mai simta atractive din punct de vedere sexual pentru partenerul lor, in special din cauza kilogramelor in plus. Problema trebuie depasita in doi, spunandu-i jumatatii tale toate aceste temeri si cerandu-i sa aiba rabdare cu tine.

Nu ezita sa iesi la o sesiune de cumparaturi si sa iti achizitionezi o rochie ori o lenjerie intima sexy, care sa te puna in valoare. De asemenea, libidoul proaspetelor mamici poate fi foarte scazut. Daca situatia nu se remediaza de la sine in cateva saptamani, este bine sa mearga la medicul ginecolog, ca sa fie sigure ca lipsa poftei de amor nu are cauze hormonale.

Amor spontan

Unii proaspeti parinti se pot simti inconfortabil sa faca dragoste in dormitor, mai ales daca acolo este si patutul copilului. Asa ca puteti sa faceti dragoste in orice alta incapere din casa. Fie pe canapeaua din sufragerie, la dus sau intr-un coltisor al bucatariei. Cand va simtiti pregatiti, puteti chema bunicii sau puteti lasa bebelusul cu bona si sa fugiti, pentru cateva ore sau o noapte intr-o excursie.

Sursa foto: viralnova.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare